Komiksový Warcraft: Problém? Prostě rubačka!

Komiksový Warcraft: Problém? Prostě rubačka!
Sdílej
 
World of Warcraft je fenomén. A každý správný fenomén by měl mít svůj komiks. Takže:  Magie! Boj! Vřava! Elfka! Dračí lidé! Paráda!





O čem to sakra je?

Pokračuje se v příběhu rozehraném v předchozí komiksové knize. Válečník Lo´Gosh již ví, že je ve skutečnosti králem, kterého záludné kouzlo připravilo o paměť. Spolu s krásnou elfkou podléhající touze po magii a mocným druidem se vydal získat zpět svůj trůn. Na něm však sedí někdo, kdo je mu podobný jako vejde vejci. A v pozadí tahá za nitky národ draků schopných měnit podobu. Čeká vás tedy několik desítek stran té nejkrvavější akce, nejčernější magie i nejčistšího hrdinství.

Kdo za to může?

Jména konkrétních osob bych tu nevytahoval. Scénář není oslavou sofistikovanosti - a ani žádná jiná vznešeně znějící slovíčka cizího původu bych na něj neplýtval. Tohle je čistá přehlídka atrakcí, která má mít větší spád a sílu než utržená lavina. Což se daří. A do toho má být jasno, že se pohybujete ve světě své oblíbené hry. Což se taky daří. A mají tam být vypracovaní borci a krásné ženy. Taky splněno. Prostě čistý World of Warcraft.

Kdo to nahodil?

John Buran a Mike Bowden stáli před nelehkým úkolem. Jejich kresba má být podobná počítačové grafice, ale přitom nesmí působit směšně - což většinou počítačová grafika vytažená ze obrazovek vypadá. Tady se ale úkol splnit podařilo. S malým zaváháním u cákanců krve, které vypadají jako malinové frappé. Ale to je detail. Všechno ostatní funguje. O postavách jsme se letmo už zmínili (svalnaté či sexy), ale skvělé jsou i nejrůznější zbraně, plameny kouzel a pochopitelně dech beroucí krajiny a pevnosti.

Co je na tom jako tak super?

World of Warcraft 2 je čistokrevná hrdinská fantasy. Každý problém lze vyřešit tasením meče, rozkopnutím dveří a pořádnou rubačkou. Přímočarý příběh, barvami hrající provedení. Stoprocentní zábava.

Něco jako..?

Krom předchozího Warcraftu doporučujeme další dvě knihy od Crwe. Jednak Dragonero, italský fantasy epos v precizní černobílé kresbě, a pak Sláineho. Ten je ovšem o hodně temnější a satiričtější.

 

70%

 

+ Dkonalá rubací fantasy s jednoduchým, ale o to účinnějším příběhem

- Překlady-nepřeklady některých jmen a termínů - skloňování Bronzbearda zní divně

 

World of Warcraft 2

Walter Simonson, Jon Buran & Mike Bowden

www.crew.cz

 

 

Batmana zradilo město Gotham

Batmana zradilo město Gotham

10 nejlepších komiksů roku 2013

10 nejlepších komiksů roku 2013

Simpsonovi rozpoutávají komiksové šílenství

Simpsonovi rozpoutávají komiksové šílenství

 

Články odjinud