Co je Shoooting: Infračervení pistolníci

Co je Shoooting: Infračervení pistolníci
Sdílej
 
Co byste dělali, kdyby někdo uprostřed náměstí vytáhl umělohmotnou pistoli a začal s ní střílet? Asi byste si zaťukali na čelo a pokračovali dál v chůzi. Hráči hry Shoooting by ale vytáhli vlastní blaster a palbu opětovali.

 

 

 

 

Nebojte se, nikomu by se nic nestalo, protože v Shooting střílíte infračervenými paprsky a můžete maximálně tak prohrát body. Vítejte ve světě české střílečky pod širým nebem.

Střelba infračervenými paprsky není nic nového pod sluncem. Využívá se například v oblíbené Laser Game. Shoooting vám ale nabízí vypilovanou technologii, díky které nemusíte mít na prsou a zádech záznamový terč, protože za „zásahovou“ zónu se počítá přední část samotné pistole. Tím pádem s ní můžete volně chodit pod širým nebem a vytáhnout jí vždy, když je k tomu příležitost – hlavně v předem dohodnutých lokalitách. Po zásahu se pistole na několik sekund zablokuje a máte tak čas rychle změnit úkryt.

Retro, ale cool

Tělo pistole stejně jako celý systém pochází z hlavy inženýrů z Jílového u Prahy. Když zkoumáte bytelné tělo pistole s příjemným retro designem, upoutá vás několik bytelných přepínačů. Najdete tu přepínání intenzity paprsku pro hraní v místnosti nebo venku, pak je tu vypínání zvuku (pistole při střelbě a zásahu vydávají výrazný zvuk jako R2-D2 z Hvězdných válek) a nakonec samotné zapínání pistole a vstup pro standardní USB kabel.

Zásahy na webu

Bez propojení s počítačem by celá střílecí zábava byla k ničemu. Každý výstřel totiž nese informaci o čísle pistole a to se při zásahu protivníka ukládá do vnitřní paměti. Po propojení s počítačem a nainstalování jednoduchého softwaru se pak data přenášejí na centrální server, kde se ukládají do osobní tabulky včetně času zásahu. Kdykoliv tak vidíte, jak si na tom v rámci ostatních hráčů Shoooting stojíte.

 

Podívejte se na video, jak jsme se postříleli:

 

Shoooting.cz: Střílečka naživo

Shoooting.cz: Střílečka naživo

Proti sobě

Na pistoli je ještě jedna zástrčka. Tou ji připojíte k hrudnímu terči, ale ten je volitelný a podle našich zkušeností ho opravdu nepotřebujete. Jak jsme při testování zjistili, pistole si s vyhodnocováním zásahů poradí bez problémů. Jistou komplikaci přináší senzor, který je umístěn na hlavni a je orientován směrem dopředu, takže zásahy z boku příliš nedetekuje a musíte si dávat pozor, abyste skutečně stříleli přímo na protivníkovu pistoli.

Taktika

Zasáhnout třeba takového šéfredaktora, který zbaběle klopí pistoli do boku, ze dvaceti metrů, to je vám panečku fuška! Navíc šéfredaktor ABC není jen tak ledajaký jednoduchý voják a přišel na to, že může střílet přes odraz. To znamená, že vystřelí na lesklou plochu a paprsky se od ní odrazí a sejmou vás, i když jste za rohem! Někdo tomu možná říká chyba, my naopak tvrdíme, že jde o taktickou možnost a tajné eso v rukávu, když prohráváte. (Poznámka šéfredaktora: Šéfredaktor se v boji rozhodně nechoval zbaběle, na rozdíl od autora článku, který při zásazích pištěl jako holka).

Jako ve Star Wars

Pistole nás potěšily. Jde o mnohem civilnější a méně nákladnou zábavu než je paintball nebo airsoft a navíc vás může hřát u srdce, že s pistolí v ruce vypadáte tak trochu jako Han Solo. Místo pro zlepšení tu ale stále je. Líbila by se nám aplikace pro chytré telefony, která by byla s pistolí v neustálém spojení třeba přes Bluetooth pro rychlejší počítání zásahů a ukazovala by na mapě, kde ve vašem okolí jsou založené jednotlivé hry anebo, kde jsou jednotliví spoluhráči. Zatím se takové informace dozvíte jen na oficiálních stránkách, a to ve statické podobě.

Pozor, kde hrajete!

K další nepříjemnosti se řadí instalace Shoooting ovladače, který není autorizovaný a musíte ho do Windows manuálně vložit. Jsou to ale spíš jen detaily, které samotné hraní, jakmile se s kamarády domluvíte na akci, nijak nekazí. Nezapomeňte si přitom najít vhodné místo, kde nejezdí auta nebo není moc civilistů. V zápalu hry člověk často ztratí přehled o situaci kolem sebe a třeba mu to uklouzne a spadne do řeky. Což se rozhodně, ale určitě nestalo našemu šéfredaktorovi, kterému teď neřekneme jinak než Vodník. Mimochodem hrál za Tukieho legionáře (ale nikomu ani slovo!). (Poznámka šéfredaktora: Tady je snad každému jasné, že je to sprostá a nepodložená lež).

 

 

Hračky mokrého kalibru: Ábíčko ve vodním souboji

Hračky mokrého kalibru: Ábíčko ve vodním souboji

Střílejte žužu z brokovnice i bazuky

Střílejte žužu z brokovnice i bazuky

Jak jezdí minibuginy? Testujeme auta na dálkové ovládání

Jak jezdí minibuginy? Testujeme auta na dálkové ovládání

Klíčová slova:
vyzkouseli jsme, strilecka, shoooting
 

Články odjinud