8 aktuálních trendů pro cyklisty

8 aktuálních trendů pro cyklisty
Sdílej
 
Tak do toho šlápni, ať vidíš kousek světa! A aby se dobře šlapalo, nech se třeba taky trochu inspirovat jedním z aktuálních trendů pro cyklisty.

 

 

trendy •  archiv výrobců

 

Elegantní navigace

Navigace na kolo je pro výletníka skvělá vychytávka. Jenže kdo by si chtěl kazit výhled přes řídítka ukecanou digitální mapou? Cyklista-romantik si může pořídit jednoduchou navigaci, která mu bude správný směr ukazovat pomocí LED diod. Model od značky Hammerhead si připevníte na řidítka. Když bude potřeba odbočit, zabliká vám do příslušného směru. Ještě elegantnější je navigace Helios zabudovaná přímo v řidítkách.

 

 

trendy •  archiv výrobců

 

Nafukovací přilba

Stará cyklistická poučka praví: Bez přilby na kolo nepřilni! Ledaže byste měli airbag na kolo Hövding. Ten vyvinula dvojice švédských designérek a nabízí ho k prodeji. V klidovém stavu vypadá jako límec, při srážce nebo pádu se ale nafoukne a vytvoří vám kolem hlavy záchranný polštář. Jak pozná nehodu? Obsahuje počítač se senzory, které dovedou takovou situaci identifikovat a hned na ni zareagovat.

 

 

trendy •  archiv výrobců

 

Špiónské světlo

Odvážíte se na kole na silnici? Pak jste si možná všimli zvláštní soutěže některých řidičů aut, ve které se vás snaží pokud možno co nejtěsnější minout. Dva cyklofanatici z Austrálie proto vymysleli zadní světlo Fly6 se zabudovanou miniaturní HD kamerou. Chtějí, aby takové zařízení mělo co nejvíce cyklistů, a aby se pak každý pirát silnic dvakrát rozmyslel, zda zase ozkouší své kaskadérské dovednosti. Protože to všechno bude na kameře.

 

 

trendy •  archiv výrobců

 

Kolo, nebo UFO?

Jak v noci dobře vidět a být viděn? Blikačka nebo reflexní náramek nejsou špatné, ale existují i sofistikovanější způsoby. Třeba světla Revolights, která namontujete přímo do výpletu. Vpředu je bílé, vzadu červené. Osvěcují celé vaše okolí a kolo je bezpečně vidět ze všech stran. A ještě si to můžete pojistit reflexním lakem na rámu, který v noci fosforeskuje.

 

 

trendy •  archiv výrobců

 

Volume doprava

Cruisování je technika jízdy na bajku, při které pomalu, leč významně projíždíte svůj hood a dáváte ulicím najevo svoji přítomnost. Zásadním elementem je hlasitý hudební doprovod. Ten vám zajistí například přenosný repráček Buckshot. Připnete ho gumičkou k řidítkům, pustíte play a můžete vyrazit. Jeho předností je kromě hlasité produkce také odolnost proti dešti a prachu, takže můžete nebohé spoluobčany trápit kakofonickými tóny i za špatného počasí.

 

 

trendy •  archiv výrobců

 

Konec zlodějů kol

Každý cyklista řeší zásadní dilema, a to zda si pořídit lehký a přenosný zámek, který vám ovšem bez problému kdokoli přestřihne, nebo pevnou podkovu, se kterou se zase pronesete. Řešení budoucnosti je smart zámek. Průkopník této myšlenky se jmenuje Lock8 a odemyká se pomocí smartphonu. Když ho zkusí někdo vypáčit, začne houkat intenzitou 120 dB. To je nahlas asi jako když řežete na kotoučové pile nebo do kytary na metalovém koncertu. A rozhodne-li se zloděj nakonec odnést kolo i se zámkem, vystopujete si ho pomocí GPS.

 

trendy •  archiv výrobců

 

Signalizační batoh

Jak naznačit odbočení bez mávání rukama okolo sebe? Jedna korejská laboratoř to vyřešila cyklobatohem se zabudovanou signalizací. Seil Bag se ovládá tlačítky na řidítkách, bezdrátově propojenými s batohem. Má v sobě zabudovaný vodotěsný LED displej, který řidičům za vámi prozradí vaše záměry a lze si tu i naprogramovat vlastní signály. Pro ty hodné „Díky“, pro ty zákeřné třeba „Vyfič!“.

 

 

trendy •  archiv výrobců

 

Street Art na kole

Jízda na kole se může snadno proměnit v uměleckou tvorbu. Cyklohračka Chalktrail bude přesně mapovat trasu vaší cesty. Vyberete si asfaltovou plochu - nejlépe velké parkoviště - na zadní kolo si připevníte nástavec, do něj dáte křídu a vyrazíte tvořit nefalšovaný street art!

 

 

Jízda budoucnosti? Přece na kole!

Jízda budoucnosti? Přece na kole!

Úlet! Bláznivý skějťák přeskakuje metro, ale napoprvé to nevyšlo

Úlet! Bláznivý skějťák přeskakuje metro, ale napoprvé to nevyšlo

Gladiátoři: Zápasníci na život a na smrt

Gladiátoři: Zápasníci na život a na smrt

 

Články odjinud