6 nejklasičtějších typů selfie

6 nejklasičtějších typů selfie
Sdílej
 
Fotíte se. Uploadujete se. Ale vyzkoušeli jste už všechny z nejklasičtějších typů selfie?

 

 

Kachňačka

Z anglického duckface (výraz kachny). Jsou to selfies, které si nejčastěji fotí dospívající holky. Kachňačka vyžaduje mimořádné vyšpulenou pusu, a to až tak, že začne připomínat kachní zobák. Dnes ale už tolik nefrčí, jelikož se staly (oprávněně) terčem mnoha vtipálků.

 

Filtrovka

Rovněž oblíbený typ mezi dívkami. Není to fotka s fitrovou cigaretou mezi rty, ale selfie prohnaná digitálním filtrem, který vyhladí tvář a rozjasní oči. Jemný zásah může schovat nedokonalosti, ale týnky často zvolí tak drastickou úpravu, že jejich tvář vypadá jak z komiksu rozpitého deštěm.

 

Posilkovka

Autoportrét z cvičení je čím dál oblíbenější. Když už se dřete v posilovně, můžete se aspoň trochu odměnit tím, že se pochlubíte podkovou na břiše a bochánky na rukou. Jen u toho zkuste vypadat aspoň trochu vesele třeba jako Kaley Cuoco ze seriálu Teorie velkého třesku.

 

Plážovka

Každý se chce pochlubit tím, že si užívá na pláži, zatímco ostatní sedí ve škole / knihovně / na návštěvě u tetičky. Plážovka se od klasické selfie liší tím, že si nefotíte obličej, ale nohy v plavkách trčící z lehátka směrem k malebnému obzoru.

 

Postelovka

Postel je hned po pláži druhé nejlepší místo na světě (ačkoli leckterý tatínek by sem ještě zařadil hospodu). Selfie zavrtanou v peřinách s hrnkem kafe, kakaa nebo stuleným psíkem v náručí asi nejvíc proslavil herec James Franco – známý to selfie závislák.

 

Instagramovka

Selfie s instragramovým filtrem, který dovede dát fotce retro vzhled jako z laciného kinofilmového aparátu. Instagramovek je plný internet, když se ale vyfotíte se zajímavým pozadím, může vypadat opravdu dobře.

 

 

Selfie: Kdo se nefotí, jako by nebyl!

Selfie: Kdo se nefotí, jako by nebyl!

Kámoši jak hrom: Batman a Superman si střihli selfie!

Kámoši jak hrom: Batman a Superman si střihli selfie!

Nejlepší selfie je z vesmíru: A takhle se fotí!

Nejlepší selfie je z vesmíru: A takhle se fotí!

 

Články odjinud