Gumičkové šílenství: Co možná nevíte o Loom Bands

Gumičkové šílenství: Co možná nevíte o Loom Bands
Sdílej
 
Pletou z nich malí i velcí, královská rodina i obyčejní lidé ze všech koutů zeměkoule. Jak to ale všechno začalo?

 

 

Dětský svět zachvátila už řada trendů: korálky, pogy, céčka nebo klíčenky z bužírek. Byly to slušné mánie, ale ani zdaleka nedosáhly takového úspěchu jako gumičky Loom Bands.

Nastavte si stav

K pletení potřebujete S nebo C clip, stav (pokud chcete) a samozřejmě samotné gumičky. Ty můžete sehnat v různých variantách – existují barevné, průhledné, vroubkované i srdíčkové. Samotná výroba je vcelku jednoduchá. Náramek můžete mít hotový i za pět minut a nemusíte ho plést ručně. Pomohou vám speciální pletací stavy, na kterých práce ubíhá rychleji. Ze začátku to sice vyžaduje trochu trpělivosti, ale po správném nastavení se vám nabídne spousta pletacích možností.

Trpělivost nad zlato

I když je pletení na stavech pohodlnější, použít se dají třeba i vidličky, vaše prsty nebo špendlíky z nástěnky. Návod, jak na to, najdete třeba na této adrese: http://1url.cz/sD4c. Nezapomeňte, že ze všeho nejvíc potřebujete trpělivost. Když jsem si chtěla pletení náramků poprvé vyzkoušet, výtvory se mi často uprostřed práce rozpadly.

 

 

Gumídci méďové možná příště •  Honza Mudra

 

Co to pleteš?!! Fakt šílené šaty z gumiček

Co to pleteš?!! Fakt šílené šaty z gumiček

Gumičkový mimoň

Když ale vydržíte, stojí to za to. Existuje bezpočet nejrůznějších druhů náramků od poměrně jednoduchých až po velmi složité. Nemusíte se však omezovat jen na ně, uplést se dá totiž v podstatě všechno. Prstýnky, obaly na mobil, všelijaká zvířátka a postavičky, třeba roztomilí mimoňové z pohádky Já, padouch. Jsou lidé, kteří z gumiček pletou dokonce oblečení nebo kabelky.

Kdo všechno podlehl?

Náramky můžeme vidět na řadě celebrit – Davidu Backhamovi a jeho ženě Victorii, herečce Julii Robertsové nebo modelce Heidi Klumové. Dokonce ani britská královská rodina není proti trendu imunní a náramky nosí i vévodkyně Kate a její muž princ William. Vrcholem úspěchu barevných gumových náramků je pravděpodobně zápěstí papeže Františka.

Kam dál

Pokud vás gumičky zaujaly nebo si chcete vyzkoušet něco složitějšího, podívejte se na tyto stránky s videonávody: www.loombands-navody.cz, gumickovysvet.cz a naramkyzgumicek.eu. Jestli máte účet na Facebooku a rádi byste si s někým vyměnili tipy, zeptali se na radu nebo se pochlubili svými výtvory, můžete se přidat do některé z mnoha tamních skupin.

 

 

Murderball! Drsný sport na vozíku

Murderball! Drsný sport na vozíku

Sebevražedné sáňkování: Tohle doma (ani nikde jinde) nezkoušej!

Sebevražedné sáňkování: Tohle doma (ani nikde jinde) nezkoušej!

Opravdová barbína: Barbie už nemá vosí pas ale akné

Opravdová barbína: Barbie už nemá vosí pas ale akné

Autor

Barbora Pisingerová

Klíčová slova:
ulet, gumicky
 

Články odjinud