Probuď v sobě tvůrce s Projectem Spark a stvoř vlastní hru

Probuď v sobě tvůrce s Projectem Spark a stvoř vlastní hru
Sdílej
 
Možná jste už uvažovali, jak vytvořit vlastní hru. Bylo by to složité? Zvládli byste to?

 

 

Nyní si to můžete vyzkoušet v Project Spark. Nejde vlastně o klasickou hru, ale o interaktivní editační nástroj určený k výrobě zábavných her. Najdete v něm základní minihru, která vám ukáže, co všechno můžete vytvářet a zbytek? Ten už je jen na vás a vaší fantazii.

A právě tady můžete narazit. Pokud v sobě nemáte kreativního ducha, Project Spark si příliš neužijete. Dostat se do procesu tvorby nemusí být vůbec jednoduché a udělat něco, s čím budete spokojeni, zabere pořádně dlouhou dobu. Je to dané množstvím variant, které máte. Pokud například budete upravovat chování nepřátel v soubojích (tedy jejich umělou inteligenci), tak vám to zabere hodně času. Rozlučte se tedy s myšlenkou, že za dvě hodinky vytvoříte vlastní Skyrim. Kdo ale zatne zuby, ten bude výsledky potěšen.

 

Zažehni jiskru (Máš voheň?) •  archiv distributora

 

Špatnou zprávou je přítomnost mikrotransakcí. Ačkoliv Project Spark můžete stáhnout zadarmo, občas na vás vyskočí okno, které po vás bude chtít, abyste si vybraný předmět koupili. Nebojte se ale moc. Bezplatných předmětů a možností pro tvorbu her je tu tolik, že klidně hru zdarma složíte. A ne jednu.

Máte-li nápady na hru nebo si chcete vyzkoušet, jak vlastně takový herní vývoj probíhá, je pro vás Project Spark ideální. Výsledky můžete sdílet s ostatními uživateli nebo vyzkoušet, co vymysleli jiní. Jenom pozor! Musíte být trpěliví, protože tvorba hry je dlouhodobá záležitost.


85 %

 

+ skvělý nástroj pro tvůrce vlastních her

- trvá, než se do toho člověk dostane, chybí easy mód, ve kterém by šlo něco vytvořit snadno a rychle


Platforma – PC, Xbox 360, Xbox One

www.projectspark.com



Civilization Beyond Earth se poprvé vydává na okraj vesmíru a dál!

Civilization Beyond Earth se poprvé vydává na okraj vesmíru a dál!

Lords of the Fallen: Svět čeká na záchranu

Lords of the Fallen: Svět čeká na záchranu

Zelená je tráva! I v zimě! Zapařili jsme FIFA 15

Zelená je tráva! I v zimě! Zapařili jsme FIFA 15

Klíčová slova:
hry, Hry pro PC na Heureka.cz
 

Články odjinud