Inspirace Ledovým královstvím: Dotkni se a změň vodu na led + POSTUP

Inspirace Ledovým královstvím: Dotkni se a změň vodu na led + POSTUP
Sdílej
 
Nebyla by to nádhera, být alespoň trochu jako Elsa z Ledového království? Umět třeba pouhým dotykem změnit vodu v kus ledu? Jasně že jo!

 

 

Animák Frozen nebo-li Ledové království sklidila u diváků obrovský úspěch. A není se čemu divit, příběh vám polechtá bránice, poškádlí slzné váčky a navíc poznáte nejroztomilejšího sněhuláka na světě – Olaffa!

Ale hlavně, nebyla by to správná pohádka, nebýt nejrůznějších triků a kouzel. Tentokrát se o čarování postarala jedna z hlavních hrdinek- Elsa. Tato kráska umí kdykoliv vytvářet led a sníh. Své schopnosti se ale bojí, jelikož jednou došlo k nehodě, kdy kvůli své moci málem zabila mladší sestru Annu. A tak se snaží svou sílu krotit, aby nedošlo k dalším neštěstím. Postupem času se naštěstí svou moc ovládat tak, aby nikomu neublížila, ba naopak, pomáhala.

 

 

Nauč se kouzlit jako Elsa

No nebyla by to nádhera, být alespoň trochu jako Elsa? Umět třeba pouhým dotykem změnit vodu v kus ledu? Jasně že jo!

Jak na to,vám ukáže tatínek se synem v následujícím videu. A nepotřebujete k tomu kouzelnou moc ani složitá zaříkadla. Budete potřebovat jen mrazák, vodu, rozdrcený led a své “kouzelné“ ruce.

Na závěru videa také naleznete návod, jak si vyrobit malého sněhuláčka Olaffa. Roztomilost zaručena! Tak jdeme na to! Abrakadabra, tři, dva, jedna, teď- ať je z tebe led!

 

POSTUP

 

Jak zmrazit vodu pouhým dotekem?

Naplníme plastovou láhev obyčejnou neperlivou vodou a vložíme ji na dvě a čtvrt hodiny do mrazáku. Bude to chtít chvíli zkoušet a odhadnout ten správný čas, jelikož každý mrazák mrazí jinou silou. Voda by po vyjmutí měla být vychlazená na maximum, ale pořád v tekutém stavu.

Poté láhev vyjmeme a vodu nalijeme do sklenice. Nyní přichází na řádu náš kouzelný prst, který ponoříme do rozdrceného ledu a následně do sklenice s vodou. A led je na světě!

Sněhulák z ledu? Žádný problém!

Plastovou vodu s obyčejnou vodou vložíme na dvě hodiny a patnáct minut do mrazáku. Stejně jakou u předchozího triku, závisí doba chlazení na výkonosti mrazáku, takže se u každého může mírně lišit. Voda nesmí zmrznout, měla by být stále v tekutém stavu.

Společně s lahví tentokrát vložíme do mrazáku i talíř, na který nalijeme trošku vody (tak aby se rozprostřela po celém talíři ve výšce zhruba 5 milimetrů) . Vodu na talíři ovšem necháme zcela zmrznout, takže se nám vytvoří ledová plocha.

Poté už nezbývá nic jiného, než na ledovou plochu na talíři nalít vychlazenou vodu a pozorovat, jak se dopadající voda mění v ledovou hroudu.

Přidáme nos, kukadla, ruce, knoflíky a voalá! Máme tu roztomilého sněhuláčka!

 

 

Pokračování Ledového království dorazí v březnu s menší oblevou

Pokračování Ledového království dorazí v březnu s menší oblevou

Simpsonovi si dělají srandu z Ledového království

Simpsonovi si dělají srandu z Ledového království

Nejlepší animovaný film roku není Jak vycvičit draka 2: Aspoň oficiálně!

Nejlepší animovaný film roku není Jak vycvičit draka 2: Aspoň oficiálně!



Autor

Tereza Kramlová

 

Články odjinud