Viděli jsme animák V hlavě: Slyšet hlasy je moc fajn

Viděli jsme animák V hlavě: Slyšet hlasy je moc fajn
Sdílej
 
V Pixaru našli ztracenou cestu zábavy a originality.

 

 

Riley má problém. Její rodina se přestěhovala do San Franciska,. To znamená, že si musí zvykat na nové prostředí i lidi. A rozhodně z toho není šťastná. Na emoce, které žijí v její hlavě v hi-tech Řídícím centru nyní je, aby se s danou situací vyrovnaly – a čeká je pořádný quest napříč nitrem jedné mladé dámy. Potkávají jednorožce, brazilské piloty a zvýšenou hladinu drzosti!

Nejlepší pixarovka

Nová pixarovka jedním slovem? Skvělá. Proč? Protože je to zase Pixar. Co tím myslím? Třeba to, že nejlepší pixarovka posledních pěti let byl Raubíř Ralf. Což byla oficiálně disneyovka. A naopak nejlepší disneyovka byla Rebelka. Ano, oficiálně pixarovka.

Jinými slovy: dvě společnosti, každá osobitá a skvělá, zaplatily daň za sloučení a jejich styly se prostě promíchaly. U Pixaru se to navíc spojilo s tím, že došly nachystané nápady z prvního tvůrčího období (jinými slovy, opakovaný vtip přeszává být vtipem i když je to Příběh hraček, sorry...).

 

Pixar je znovu král •  Pixar

Ponaučení nejsou otravná

Animák V hlavě ukazuje, že studio opět nabralo dech. Příběh sice má povinná ponaučení, ale nejsou otravné. Navíc jak příběh, tak na něj nabalené vtipy opět plně využívají zápletku, nejsou jen halabala naházené na hromadu. Nápad, použít emoce jako postavy, je prostě geniální a mohl se pokazit asi milionem způsobů. V Pixaru ale asi tak milionem způsobem vyhráli. I jen taková drobnost, že základní vzhled těchto postaviček je v každé „hlavě“ stejný, ale přitom dostatečně ozvláštněný pohlavím a věkem hostitele, potěší maximálně.

 

SHRNUTÍ

Výtvarná stránka je nádherná. Venkovní svět, nejrůznější prostředí uvnitř Rileyiny hlavy i jednotlivé lidské postavy – vše má duši, vše má styl. Takže ano, nejen příběhově, ale i v počtu nápadů i technickém provedení si Pixar opět s přehledem bere trůn americké animace. Ať žije král!

 

 

V hlavě

Režie: Pete Docter, Ronaldo Del Carmen

http://movies.disney.com/inside-out/

 

 

Nový animák od Pixaru bude o srandovních emocích

Nový animák od Pixaru bude o srandovních emocích

Disney a Pixar cestují: Mapa jejich filmů

Disney a Pixar cestují: Mapa jejich filmů

Číňané vykradli Auta od Pixaru (a tváří se jakoby nic)

Číňané vykradli Auta od Pixaru (a tváří se jakoby nic)

Klíčová slova:
animovany, film, pixar
 

Články odjinud