Terminátor Genisys: Lidé proti strojům popáté

Terminátor Genisys: Lidé proti strojům popáté
Sdílej
 
Chcete zachránit budoucnost? Musíte změnit minulost! V Terminátor Genisys se na scénu vrací nejslavnější a nejdrsnější filmový robot všech dob.

 

 

První díl slavné sci-fi ságy se objevil v kinech už před jednatřiceti lety a i když trikově trošku zestárnul, určitě se na něj dá koukat i dnes (podívej se na trailer). Jen vás možná překvapí, že jindy hrdinný Arnold Schwarzenegger tady hraje záporáka. A pořádného! Počítač Skynet, který v budoucnosti šéfuje armádě robotů v boji proti zbytkům lidstva, jej vyslal do minulosti na misi, která může všechno změnit.

Jako terminátor T-800 má najít Sarah Connorovou, matku budoucího šéfa lidského odporu, který Skynetu dělá tolik problémů. A zlikvidovat ji. Nakonec to samozřejmě dopadne dobře a Sarah zachrání voják z 21. století Kyle Reese. O pár let později se Arnold vrací – a tentokrát už jako klaďák, který chrání Sarah před pokročilejším modelem terminátora. Zároveň kryje záda i jejímu synovi, současnému puberťákovi a budoucímu hrdinovi Johnovi.

 

Sarah hraje Emilia Clarke, známá jako královna Daenerys ze Hry o trůny •  Cinemart

Trochu jiná minulost

Proč tak obšírný úvod? Protože nejdrsnější roboti jsou zpátky a ve snímku Terminátor Genisys se opět pokusí změnit minulost. Skynet znovu vysílá do roku 1984 vraždící stroj a zastavit ho může jedině Reese. Bude se minulost opakovat? Ani náhodou!

V novém filmu se totiž minulost změnila! Sarah už není vystrašená mladá žena, ale pěkně drsná hrdinka znalá střelných zbraní, která se nebojí rozdávat rány. Jak k něčemu takovému mohlo dojít, nejspíš zjistíme až v kině. Faktem ovšem je, že zahrávat si s časem se nevyplácí. Sarah už není sama a překvapený voják z budoucnosti vedle ní najde „hodného“ terminátora. Ten se o mladou hrdinku staral, prakticky ji vychoval a udělal z ní profesionální válečnici.

Nový boj a starý hrdina

Skynet ovšem ještě neřekl poslední slovo a z budoucnosti chystá hned několik zákeřných úderů. Objevují se staří známí nepřátelé, ale i noví. A ti jsou nejen smrtelně nebezpeční, ale mohou mít i hodně překvapivou podobu.  

Pátý Terminátor by světu i fanouškům rád ukázal, že Arnold Schwarzenegger je pořád v parádní formě. V sedmašedesáti by sice už měl právo na herecký důchod, ale člověk, který ve funkci guvernéra šéfoval státu Kalifornie a byl dost možná největší hereckou hvězdou všech dob, na nějaké lenošení u bazénu asi není.

Takže se těšte na parádní sci-fi se skvělou akcí, na kterou dohlíží režisér Alan Taylor, autor druhého filmového Thora! Bude na co koukat. V kinech od 9. července.

 

Terminator se zase vrátil •  Cinemart

 

 

Všechno o Terminator Genysis

Všechno o Terminator Genysis

Batman je poslední nadějí lidstva proti Terminatorovi

Batman je poslední nadějí lidstva proti Terminatorovi

Skutečný Terminátor: Zničí nás superpočítače?

Skutečný Terminátor: Zničí nás superpočítače?

 

 



 

Články odjinud