Kam vyrazit na výlet o Vánocích?

Kam vyrazit na výlet o Vánocích?
Sdílej
 
Nechceš se o Vánocích nudit doma? Zkus navrhnout rodičům výlet!

 

 

Tak a je to tady! Opět se blíží to krásné období, který má rád každý z nás: Vánoce. Každoročně je to stejné, tak co zkusit něco jiného? Máme pro tebe pár tipů na výlety o Vánocích.

Vánoce v ZOO

I zvířata slaví Vánoce! Nevěříš? Na vlastní oči se můžeš přesvědčit například v Zoologické zahradě ve Dvoře Králové. Uvidíš, jak žijí africká zvířata v zimě a oslavíš s nimi svátky klidu a míru. Zoologickou zahradu můžeš navštívit v termínu od 19. prosince do 3. ledna.

www.zoodvurkralove.cz

Medvědí Vánoce

Medvědi v Českém Krumlově si taky rozbalí dárky. Na Štědrý den se můžeš v čele s medvědářem Janem Černým vypravit umístit vysoké smrky do zámeckého příkopu. Smrky jsou ověšeny sladkými bonbóny, perníčky, vánočním cukrovím a nejrůznějším ovocem. Všechny dárky (bábovky, koláčky, vánočky, jablka a jiné ovoce, zeleninu, vánoční cukroví a med) můžeš přinést až dolů do zámeckého příkopu a položit je pod nazdobený stromeček. Akce se koná 24. prosince od 10 do 16 hodin.

Vánoční trhy

Největší vánoční trhy v České republice můžeš letos už po dvanácté navštívit na Staroměstském a Václavském náměstí. Tyto tradiční trhy na tebe dýchnou tu největší Vánoční atmosféru. Čekají na tebe svátečně vyzdobená pražská náměstí, sváteční zpěvy, dětská dílnička a doprovodný program. Trhy můžeš navštívit od 28. listopadu do 3. ledna. Vánoční trhy se navíc nekonají jenom v Praze! Mrkni na náměstí města, ve kterém bydlíš...

Vánoce na zámku

Co takhle navštívit zámek? Dozvíš se určitě spoustu zajímavostí a něco z historie. Na nádvoří některých zámků se konají vánoční jarmarky. To je dobrá příležitost kouknout se na dávné středověké zvyky.

Zámek Slatiňany 23. 12. 2015 - 27. 12. 2015

Adventní prohlídky zámku Žleby 13. 12. 2015

Tip: Omrkni webovky zámku blízko tvého bydliště

Vánoce vzhůru nohama!

Strom obrácený vzhůru nohama? Žádná přání Ježíškovi? Netradiční betlémy? Prostě Vánoce naruby? To vše a ještě mnohem více zažijete v Muzeu hraček Ostrava! Muzeum tento rok pořádá Vánoce úplně jinak a ty můžeš být u toho a zažít něco netradičního. navíc uvidíš největší sbírku hraček Walta Disneyho nebo staré hračky od roku 1850 až po socialistickou éru. To může být něco pro rodiče! Výstavu trvá do 23. ledna.

http://muzeumhracekostrava.cz

 

Vánoce!

 

15 nejdivnějších vánočních ozdob

15 nejdivnějších vánočních ozdob

Vánoční kometa: Co zářilo nad Betlémem?

Vánoční kometa: Co zářilo nad Betlémem?

Klíčová slova:
tip na vylet, vanoce, tipy na vylet
 

Články odjinud