Fingerboard na dálkové ovládání je tady!

Fingerboard na dálkové ovládání je tady!
Sdílej
 
Natrénovat s dálkově řízeným prknem chce skoro tolik píle jako na opravdovém skejtu.

 

 

 

Hexbug je značka, která se proslavila vymakanými hmyzáky na vysílačku. Pohybovali se jako živí a díky tělu z průsvitného plastu vypadali trochu jako replikátoři z Hvězdné brány. Novinka ale není ani trochu sci-fi. Jde o skatepark s dálkově řízeným prknem. Můžeme vám říct, že natrénovat na něm vyžaduje skoro tolik píle jako na opravdovém skejtu.

Precizní dráha

Skatepark se skládá z devíti částí, které můžete libovolně propojovat. Najdete tu u-rampu, skoky, schody i zábradlí. Konstrukčně je stavebnice vymyšlená perfektně. Dráha z kvalitního pevného plastu nabízí spoustu možností, jak překážky postavit. Nájezdy jsou k zemi klopené na milimetr přesně, takže se nemusíte bát, že vám bude prkno drhnout.

 

A můžeš jezdit! •  archiv

Náročná jízda

Samotné řízení skejtu je poměrně složité. Ovládáte samostatně obě zadní kolečka a můžete se pohybovat dopředu i dozadu. Počítejte s tím, že chvíli potrvá, než se naučíte mít prkno pod kontrolou. Pak to ale začne být zajímavé. Skate se kvůli motorku, který ho zatěžuje, chová překvapivě autenticky. Při nájezdu na rampu nevyletí jako auto padouchů v seriálu Kobra 11, ale jenom nadskočí. Tak akorát, abyste zdolali překážku a mohli jet dál.

Není pro každého

Skejt jezdí zajímavě, ale nepočítejte s tím, že byste se na něm naučili nějaké triky. Jelikož máte prsty na ovladači a ne na prkně, nemůžete simulovat ollie, flipy ani se držet na zábradlí. Pokud nejste vášniví skejťáci a jen se vám líbí věcičky s dálkovým ovládáním, asi vás zklame. Víc srandy si užijete venku s terénním auťákem. Přesto ale platí, že Circuit Boards je dobře provedená dráha a máte-li fingerboardy v lásce, určitě vás chytne. Ostatně motorek na skejtu jde jednoduše odmontovat a znovu připevnit, takže můžete trénovat i klasický fingerboarding.


SHRNUTÍ

Originální a precizně provedená dráha pro domácí skejťáky!

www.hexbug.cz

 

A můžeš jezdit! •  archiv

 

Více o fingerboardu:


Fingerboardový profík: Inspiruje tě nebo spíš zdecimuje?

Fingerboardový profík: Inspiruje tě nebo spíš zdecimuje?

Úlet! Kašli na fingerboard, taekwondo prsťák ti nakope… palec

Úlet! Kašli na fingerboard, taekwondo prsťák ti nakope… palec

 

Články odjinud