Hvězdné kostky: Velký test LEGO Star Wars

Hvězdné kostky: Velký test LEGO Star Wars
Sdílej
 
Ještě než do kin přijde sedmý díl Hvězdných válek, můžete si užít nové galaktické stroje ve stavebnicích LEGO. Jaké jsou nejlepší?

LEGO Star Wars •  LEGO

1 Stíhačka TIE speciálních jednotek Prvního řádu

Když se po Bitvě u Endoru rozpadlo Galaktické impérium, zůstala po něm řada sirotků. Spojili se ve straně První řád a pokusili se znovu nastolit diktátorskou vládu. Jejich stíhačka TIE vychází z tradičního imperiálního modelu. Na rozdíl od ní je ale dvoumístná a vyvedená v červenočerné barevné kombinaci. Model je detailně zpracovaný, má otevírací kokpit, a i když je to z nových strojů nejsnazší stavebnice, má svůj půvab – hlavně díky skvělému designu stíhaček TIE.

Stříbrná medaile

Shrnutí: Jednoduchý, ale dobře vymyšlený letoun vycházející z TIE Fighteru. Ideální pro ambiciózní záporáky.

 

LEGO Star Wars •  LEGO

2 Poeova stíhačka X-Wing

Poe Dameron je syn povstalců, kteří se zúčastnili rozhodující bitvy proti Impériu. Jablko nepadá daleko od stromu. I Poe proto bojuje na straně Odporu proti Prvnímu řádu. Jeho

X-Wing je stejný jako ty, které dobývaly Hvězdu smrti, samozřejmě až na barvu laku. Ve stavebnici najdete Poea, kopilota, technika Gosse Toowerse a droida BB-8. Stíhačka má čtyři děla, dva raketomety, rozevíratelná křídla a zatahovací podvozek. LEGO X-Wing se povedl. Úžasně se podobá svému filmovému protějšku!

Zlatá medaile

Shrnutí: Do detailu zpracovaná stíhačka, která přivodila zkázu Impéria – navíc v nových barvách Odporu.

 

LEGO Star Wars •  LEGO

3 Transportér Prvního řádu

Obrněná krabice naplněná vojáky Prvního řádu zprvu nevypadá příliš atraktivně, ale zdání klame. Je to totiž ideální sada pro sbírání figurek. Obsahuje jich sedm. Transportéru velí kapitánka Phasma v lesklé zbroji. Doprovází ji čtveřice stormtrooperů s blastery a plamenomety. Proti nim stojí dva povstalci z Odporu. Samotný transportér má pár zajímavých vychytávek, například otevírací poklop se střílnou nebo průhledná kola, která vytváří iluzi kluzáku. Mimochodem, všimli jste si transportéru v traileru na film? Můžete ho tam vidět hned třikrát!

Stříbrná medaile

Shrnutí: Na první pohled nezaujme třeba jako slavné stíhačky, ale ve skutečnosti je to vychytaná sada s největším množstvím figurek.

 

LEGO Star Wars •  LEGO

4 Kylo Renova velitelská loď

Hlavní záporák nových Hvězdných válek se jmenuje Kylo Ren. A stejně jako Darth Vader v minulých dílech létal se speciální stíhačkou TIE, má i Kylo svůj vlastní prototyp lodi. Najdete na ní čtyři děla a tři výklopné části – dvě nahoře a jednu na podvozku. Dále může prodloužit křídla pro dlouhý let. V posádce najdete kromě Kylo Rena též mladého generála Prvního řádu Huxe, velící důstojníky, dva piloty a jednoho důstojníka stormtrooperů.

Bronzová medaile

Shrnutí: Velitelská loď má spoustu funkcí, ale nevypadá tak promakaně jako třeba X-Wing.

 

LEGO Star Wars •  LEGO

5 Millennium Falcon

Posádku Sokola tvoří šest členů. Dva z nich není těžké uhodnout. Samozřejmě myslíme zestárlého pašeráka a zachránce galaxie Hana Sola a jeho společníka Chewbaccu. Dále najdete průzkumnici Rey z pouštní planety Jakku. Ta sbírá součástky z vyřazených droidů a prodává je na trhu. Sedí tu i bývalý stormtrooper Finn bojující na straně dobra a nakonec dvojice z podsvětí – vůdce galaktické mafie Tasu Leech a člen jeho gangu. Millennium Falcon má bohatou výbavu čítající dvě otočné laserové věže, dvě děla či odnímatelný kokpit. Ale co je nejlepší, celý vršek stroje můžete odklopit a užívat si perfektně zpracovaného interiéru. Sokol je největší sada z nové řady Star Wars a jednoznačně je ze všech i ta nejpůsobivější.

Zlatá medaile

Shrnutí: Legenda důstojně převedená do světa kostiček. Co víc dodat?

 

 

 

Více o LEGO Star Wars:


 

10 nej LEGO setů z filmových světů

10 nej LEGO setů z filmových světů

Vítejte v Impériu LEGO Star Wars!

Vítejte v Impériu LEGO Star Wars!

 

Články odjinud