Deadpool TOP 5: Přeťal padoucha vejpool!

Deadpool TOP 5: Přeťal padoucha vejpool!
Sdílej
 
Nestává se každý den, aby do kin přišel film jako Deadpool.

 

 

Jistě, Avengers jsou fajn, chystaný Superman s Batmanem slibují hoodně moc a do toho se kolem potulují X-meni, ale Deadpool je je prostě JINÝ.

1. Akční zábava bez omezení

Deadpool je zlý hoch Marvelu. Jasně, třeba takový Wolverine je drsňák a občas mu bouchnou saze a někoho sejme. Ale Deadpool padoucha sejme a ještě si s jeho tělem dá hajfajv a pošle fotku na instagram. Protože ho to baví. A protože se u toho rád předvádí. Ani jeho filmové dobrodružství se v tomhle rozhodne nedrží zpátky. Takže ano, filmový Deadpool je krvavá, hodně krvavá šaškárna.

2. Zábava nadoraz

S předchozím bodem souvisí, že si tvůrci vytrucovali tvrdý nepřístupný rating (pokud jde o Ameriku). Jo, těch moc v kinech nenajdete. Ale když, tak to stojí za to. V Deadpoolovi tak oceníte práci s katanou, ale hlavně chvíle, kdy dojde na využití nadpřirozené síly tělo na tělo a gravitace se zachová jako mrcha.

O čem mluvím? Superhrdinové a superpadouši si tady dávají přes tlamu opravdu brutálně. A když se do toho připlete obyčejný lidský padoušek, tak neodejde s modřinou, ale zůstane z něho flek jak z přejetýho hopíku. Červenýho. Tady se někdo díval na asijské kultovky, jako je akční thriller Zátah...

 

Video se připravuje ...

Deadpool září v prvním traileru • Zdroj: CinemArt CZ

3. My víme, že víte, že on ví...

Deadpool má jednu takovou zvláštnost. Jakou? Ví, že je komiksová postava. Ano, občas prostě zastaví bitku a začne si povídat se čtenářem nebo si v knihovně šlohne komiks s Deadpoolem. Filmový Deadpool si zase sakra dobře uvědomuje, že je ve filmu. Takže trousí narážky na všechno možné a třeba filmové titulky jsou prostě přesně ve stylu Upřímných trailerů... (hledej honest trailer na YouTube).

4. Fanoušci sobě

Znovu opakuju: tenhle film není běžný superhrdinský čajíček. Deadpoola dělali - a dlouho - nadšenci. A setsakra se postarali, aby jejich práce byla hlavně pro fanoušky. Ti jistě ocení, že si hlavní roli střihl Ryan Renolds. Ten Ryan Reynolds, který hrál už ve čtyřech komiksových propadácích... a v jednom z nich si dokonce střihl právě Deadpoola (bylo to v X-Men Origins: Wolverine a Deadpool tam byl pohopitelně vedlejší postava).

Jinde by to znamenalo, že má Ryan dveře do komiksu zavřený. Deadpool se tím chlubí, vyřizuje si účty s kdekým a dělá dobře. Ryane, parádní výkon!

 

Deadpool v komiksu s Drákulou •  Crew

5. Pst, tajemství!

Ano, i Deadpool má potitulkovou scénu. Ale protože je to Deadpool, tak v ní vlastně udělá na diváky dlouhý nos na téma druhý díl. Jenže start v kinech byl natolik ohromující, že ve studiu Fox dali pokračování fakt zelenou. To znamená ještě víc fórků, useknutých hlav a rukou, krvavých přestřelek a urážení X-Menů (jsou to skauti, vydržej to).

Pokud se vám nechce čekat plus minus dva roky do kina, mrkněte do knihkupectví – je tam čerstvě první u nás vydaný komiksový Deadpool. V příběhu nazvaném Drákulova výzva musí sehnat Knížeti temnot nevěstu a zabít strašně moc lidí i příšer. A přečíst Stmívání. Fakt. Takže zabije lidí a příšer radši ještě víc. Je to šíleně zábavný, doporučujeme.

 

P. S. Vzhledem k velkému ohlasu studio přišilo Deadpoolovi ještě druhou potitulkovou scénu, kterou žádný novinář na projekcích před čtvrteční oficiální premiérou neviděl. Ha!

 

Více o Deadpoolovi:


Deadpool Vs. Colossus: Kde už jsme ho sakra viděli?

Deadpool Vs. Colossus: Kde už jsme ho sakra viděli?

Mutant Deadpool má blbé kecy i na Wolverina

Mutant Deadpool má blbé kecy i na Wolverina

 

Články odjinud