5 věcí, které jsme se dozvěděli, když skončil Batman vs. Superman

5 věcí, které jsme se dozvěděli, když skončil Batman vs. Superman
Sdílej
 

 

Pozor! Následují spoilery.

 

Jimmy Olsen v akci •  DC Comics

1. Ikonický komiksový hrdina to nepřežil…

Ne, teď myslíme úplně někoho jiného. Hned na začátku se Lois ocitá v nebezpečí kvůli exkluzivnímu rozhovoru s blíže neurčeným diktátorem. Provází ji fotograf, který je rychle odhalen jako agent CIA. Tímto fotografem není nikdo jiný, než Jimmy Olsen. V komiksech je tento mladý muž (spíš kluk) dobře známým parťákem Lois a Clarka. Režisér Zack Snyder prozradil webu Empireonline, že Jimmyho smrt nezůstane v dalších filmech bez následků. A také, že v delší „necenzurované“ verzi na DVD/Blu-ray uvidíme víc.

 

Lex Luthor: Nebezpečné myšlenky •  Warner Bros.

2. Lex Luthor to věděl…

Bruce Wayne je Batman. Clark Kent je Superman. Lex Luthor to ví od samého začátku. Odhalení tajných identit dvou nejznámějších hrdinů filmového vesmíru DC Comics tím pádem Luthorovi posloužilo jako základní stavební kámen ďábelského plánu poštvat Batmana proti Supermanovi – a naopak. Z filmu jasně vyplývá, že se Luthor považuje za někoho, kdo je chytřejší, než oba dohromady.

 

Batman to vidí temně •  DC Comics

3. Batman má temnou vizi budoucnosti

Bruce Wayne sní o Batmanovi, který se v poušti dostává do léčky. Proti komu bojuje? Proč? A co se tady sakra stalo??? Scéna je možnou verzí neradostné budoucnosti země porobené kosmickým padouchem Darkseidem. Podivní okřídlení démoni se samopaly jsou Darkseidovi poskoci v komiksech známí jako Paradémoni.

 

Darkseid přichází? •  DC Comics

4. Darkseid už si brousí zuby?

Lex Luthor je o tom přesvědčený a Batman se toho obává. Takřka neporazitelný kosmický padouch je koneckonců skvělou příležitostí dát dohromady Ligu spravedlnosti.

 

Smrt Supermana •  DC Comics

5. Návrat Temného rytíře nebyl jedinou inspirací

Střet Batmana a Supermana inspiroval slavný komiks Návrat Temného rytíře. Ale scénář částečně vychází také z nejúspěšnějšího komiksového příběhu Muže z oceli s názvem The Death of Superman (Smrt Supermana). Superman tehdy dlouho mrtvý nezůstal…

 

Více o Batman vs. Superman:


Vše o Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti

Vše o Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti

Sebevražedný oddíl má všechno: Batmana i Supermana!

Sebevražedný oddíl má všechno: Batmana i Supermana!

 

Články odjinud