Youtuberské léto! Videoblogeři vylézají z nor, loví Pokémony a putují po Černobylu

Youtuberské léto! Videoblogeři vylézají z nor, loví Pokémony a putují po Černobylu
Sdílej
 
Léto, to je takové to roční období, při kterém i upíři věčně zalezlí v jeskyních Minecraftu seberou odvahu, naplácají se opalovacím krémem s faktorem 50 a vylezou ze svých počítačových nor na sluníčko. Zvlášť když teď vědí, že se „tam venku“ potulují desítky a desítky Pokémonů.

 

Nejvyšší čas snížit si úroveň jasu na monitoru – nejsledovanější čeští youtubeři vzali léto útokem a vyrazili do anglického Brightonu, do New Yorku, do Řecka, na Ještěd i do tajuplného, radioaktivitou probleskávajícího ukrajinského Černobylu. Ne že by to automaticky znamenalo, že to všechno teď naperou na své youtubové kanály – třeba takový Tomáš Touha sice celý týden své řecké dovolené natočil, ale pak provedl dost možná největší FAIL své šestileté youtubové kariéry a všechno to kompletně omylem smazal.

A z toho plyne poučení...

Youtubeři v Černobylu

Ve světle toho je celkem štígro, že do Černobylu na Ukrajinu zamířilo pro jistotu českých youtuberů hned víc. Vyrazil tam EvilBender47, který i v zahraničí z fleku točí další své krátké filmy, vyrazil tam Martin Rota, který se na cestu velmi dobře připravil, vyrazil tam Vadak, který slibuje ještě mnohá další videa z oblasti, kterou před mnoha lety zdevastovala havárie jaderné elektrárny a od té doby tam všichni loví Pokémony. Pardon, chtěl jsem říct mutanty. Radioaktivní mutanty. Hráli jste přece všichni Stalkera, ne? Jestli nejste v Černobylu, dejte si alespoň černobylskou misi v Call of Duty: Modern Warfare 2. Jestli tam potkáte EvilBendera47, Martina Rotu nebo Vadaka, nestřílejte po nich! Čeká nás od nich evidentně ještě fůra černobylských klipů.

Videoblogeři zažívají dobrodružství

Pozoruhodná dobrodružství jde ale zažít i v oblasti, kde vám po krku zrovna neskákají zmutované příšery. Třeba taková Shopaholic Nicol si zajezdila na kajaku a na paddleboardu na Vltavě s vodním slalomářem, olympionikem Vavřincem Hradílkem. A ve vodě je dřív než řekneš KOUPAČKA! Cestovatelka Weef je tentokrát v Brightonu a CaptainJ zamířil do Liberce a pak vzhůru na Ještěd (před čímž stihl ještě žonglovat s vajíčky a dělat hvězdy na parkáči); zajímavá je ale i ta jeho zmínka o bubble tea v úvodu videa – ta odkazuje na jeho dřívější klip, ve kterém se pořádně opřel do módní nesmyslu Bubbleology (který propaguje Teri Blitzen a další, aniž by vám přitom řekli, že nemluví za sebe, ale dělají někomu reklamu) a získal za to nejen hromadu hejtu, ale také deset tisíc nových předplatitelů (bacha, mluví se tam trochu sprostě).

Z nory do New Yorku

Ale zpátky k letním dovolenkářům. Martin, který se jmenuje Martin, doputoval z Los Angeles do New Yorku – a ani on tam, stejně jako pánové v Černobylu, není sám: na americkém road-tripu ho doprovází kupříkladu Kovy. Amerika je vždycky dobrá destinace, takže jestli vyrážíte, nezapomeňte si promrskat angličtinu – nejlépe s Fattym Pillow, který na svém kanále tradičně mluví jako kanál, ale za tu lekci angliny s nechvalně proslulým českým lyžařem (jehož nejlepší taktikou je „zkusit šůsn“) to stojí. A MadBros z obálky dřívějšího ábíčka byli na dovolené v Bulharsku, nevypadá to, že by se tam nudili, a závdavkem se vám ve svém videoklipu snaží prodat nějaké krámy, tak to nezapomeňte včas vypnout. No a to by bylo pro tento týden asi tak všech... moment... co to... NEEEEE!

Všechno pro Pokémony

Takže anglicky se naučil i šílený Misha; co by ale člověk neudělal pro Pokémony. Pokémoni vytáhli na sluníčko skoro každého (až na Vláďu, který je loví radši pěkně ve tmě z bezpečí zamčeného Land Roveru plného svých fellaz). Loví je GoGoMan, loví je Matysek, loví je Vendali... v Minecraftu. Takže pokud je lovíte i vy, přejeme šťastný lov – a pozor, kam šlapete!

Více o youtuberech najdete tady

 

Pokémon GO: 10 věcí, které nás na tom baví

Pokémon GO: 10 věcí, které nás na tom baví

ViralBrothers: Rozhovor s youtubery, které to baví

ViralBrothers: Rozhovor s youtubery, které to baví

 

Články odjinud