Pokémon GO: Jak nevybít mobil při hledání Pokémonů

Pokémon GO: Jak nevybít mobil při hledání Pokémonů
Sdílej
 
Hrajete Pokémon GO? Trápí vás vybíjení mobilu při hledání pokémonů? Máme pro vás několik triků, jak prodloužit životnost baterie a chytit jich o pár kousků víc!

 

Všichni už hledáme pokémony! A nejen to – bojujeme s nimi v gymech, děláme na nich evoluci a vylepšujeme jejich statistiky. Jenže každé ťukňutí do mobilu, každý zvuk z reproduktoru a každý krok stojí energii a než řeknete „pikaču“, je baterka úplně na nule. Nic nenaštve víc, než když máte zaměřeného vzácného pokémona a už už ho chytáte, když najednou mobil zhasne a nic ho neprobudí.

Připravili jsme pro to pro vás pár tipů, co můžete s mobilem udělat, aby vydržel o pár minut déle. Upozorňujeme ale dopředu: Ovládání Androidu a iPhonu se liší a každý model je jinak energeticky náročný, proto se musíte umět pohybovat v nastavení svého mobilu anebo požádat rodiče, aby vám pomohli. Rozhodně se vyhněte „úspornému režimu“ na telefonu, protože ten obvykle omezí výkon procesoru a tím i Pokémon GO.

Kapesní baterka •  archiv

Kapesní baterka k mobilu

Hned první věc není nutné nějak zvlášť nastavovat. Jmenuje se externí zdroj a zná ho asi každý. Jde o přenosnou baterii, kterou s mobilem spojíte pomocí klasického dobíjecího USB kabelu. K dispozici jsou různé kapacity, které vám mobil kompletně nabijí 1x až 5x a vícekrát. Z vlastní zkušenosti doporučujeme zdroj s kapacitou kolem 10 000 mAhiPhone 5 zvládne našťavit přibližně 4x.

Mapy jedou offline •  archiv

Offline mapy

Pokémon GO využívá map od společnosti Google. Mapové podklady se během hraní neustále načítá přes datové připojení. Datový signál poměrně dost mobil zatěžuje. Řešení? Stáhněte si mapy do paměti telefonu! Začněte instalací apky Google Mapy. Pak jděte do nastavení a ťukněte na offline oblasti. Následně zvolte oblast svého lovu a počkejte, až se mapy stáhnou. Pokémon GO je pak bude využívat namísto těch, které stahuje ze serverů. Výsledek? Významné prodloužení životnosti baterie. Nezapomeňte ale mapy stahovat na wifi připojení – může jít o desítky nebo stovky MB!

 

Pokémon GO: 10 věcí, které nás na tom baví

Pokémon GO: 10 věcí, které nás na tom baví

Zpomalte signál

Nebojte se v terénu snížit „rychlost“ připojení k datové síti z LTE na 3G. Pro nahrávání dat o pokémonech to stačí a své baterce tak hodně ulevíte.

Zničte všechny!

Aplikace. Tím myslíme aplikace. Ukončete všechny aplikace, které běží na pozadí (Android) nebo se flákají vedle Pokémon GO (iPhone) a sosají data. Efektivita takového kroku je závislá na konkrétním modelu telefonu, baterce tím ale ulevíte. Určitě tak pomůžete celému systému a v některých případech tento krok může předejít zamrzání aplikace při startu.

Nastavení •  archiv

Nastavení v Pokémon GO

Samotná aplikace Pokémon GO má několik nastavení, která jsou určená pro snížení spotřeby. Jinými slovy: Vývojáři ze studia Niantic o zvýšené zátěži baterií ví a chtějí vašemu telefonu ulevit. Jděte do nastavení samotné aplikace a vypněte vibrace a hudbu. Při vypnutí zvuků se připravíte o akustickou signalizaci blízkého pokémona – nevypínejte je tedy, ale pouze ztlumte přímo na mobilu (ale tak, abyste je slyšeli). Následně zaškrtněte „battery saver“. To znamená, že když svěsíte ruku s mobilem dolů, detekují vnitřní gyroskopy jeho polohu (při které se logicky nemůžete dívat do displeje) a displej ztlumí. Jakmile mobil zvednete, opět se displej zapne. A když jsme u toho, klidně stáhněte jas celého displeje v nastavení telefonu. Neuškodí to.

Ekonomický lov

Pakliže vám jde o hledání a lov, nejvíce pokémonů uloví ten, kdo se bude nejméně dívat na displej. Je to zvláštní, ale pravdivé: Pakliže jste udělali všechny výše zmíněné kroky, stačí mít mobil v kapse: jas bude ztlumený, displej černý, ale zvuk vás upozorní na pokémona nebo pokéstop nebo gym (jen pro jistotu dodáváme: aplikace musí být aktivní na nezamčeném telefonu). Trochu šťávy ušetříte i vypnutím kamery při samotném lovení. A to je vše. Tak ať vám pokéši skáčou do cesty!

A pro jistotu si to zopakujeme:

1. offline mapy

2. potlačení rychlosti datového signálu

3. odstranění aplikací na pozadí

4. pohrajte si s nastavením Pokémon GO

5. stáhněte na telefonu jas displeje

6. vypněte průhledovou kameru a lovte ekonomicky

7. pořiďte si externí zdroj pro dobíjení

Více o Pokémonech najdete tady

 

Homer se vykašlal na Simpsonovi kvůli Pokémon GO

Homer se vykašlal na Simpsonovi kvůli Pokémon GO

Youtuberské léto! Videoblogeři vylézají z nor, loví Pokémony a putují po Černobylu

Youtuberské léto! Videoblogeři vylézají z nor, loví Pokémony a putují po Černobylu

 

Články odjinud