YouTubeMag: Youtubeři v důchodu, v budoucnosti a ve virtuální realitě

YouTubeMag: Youtubeři v důchodu, v budoucnosti a ve virtuální realitě
Sdílej
 
Kovy odhaduje, jak se bude tweetovat v budoucnosti, Roth Wellden si vyrazil do kyberpunkové Prahy a Vendali má nový život ve virtuálním Minecraftu.

YouTubeři a důchod

Začněme – jak jinak – důchodem. Youtuber Kovy vytvořil další ze svých videoklipů, ve kterých se převléká za uječené ženské a rozklepané chlapy. Jeho nové dobrodružství nás přivádí do domova starých twitteristů a je to (jak už Kovyho klipy bývají) legrace. Kovy totiž posbíral hromadu skutečných tweetů svých vrstevníků a odhalil, že se nijak neliší od toho, jak by asi tweetovali ti nejnespokojenější důchodci. Autoři tweetů, které si Kovy bere na paškál, by se měli chytit za nos a zamyslet se nad tím, proč sdílí se světem takové nesmyslné hovadiny (počínaje Teri Blitzen).

Kovy to zabil

Škoda, že to Kovy zabil komerčním sdělením na konci videoklipu. Tohle je rozšiřující se nešvar českých youtuberů: vytvoří super klip, aby se po chvíli ukázalo, že jde ve skutečnosti jen o reklamu na nějaký (v tomto případě komerční) produkt. Reklama by se v youtubových videoklipech od osobního názoru měla jasně oddělovat, aby si člověk nepopletl to, co si Kovy skutečně myslí a co mu do úst za peníze vložil někdo jiný. Tohle se budou muset youtubeři ještě naučit; jinak jim jejich fanoušci přestanou věřit i nos mezi očima.

Aféra s Bubbleology

Mimochodem, když už je řeč o Teri a o skryté reklamě – pamatujete si na tu aféru s Bubbleology? Celé se to točilo kolem toho, že bubbletea, což je taková ta pestrobarevná břečka za nekřesťanské peníze, podle všeho není nic moc zdravého. Povšiml si toho CaptainJ a natočil o tom vcelku fascinující video. Aféra kolem nápoje, který ve svých klipech nepokrytě skrytě propaguje například právě Teri Blitzen, vyrotovala do vysokých otáček a vyjadřoval se k tomu kde kdo. My doporučujeme vyjádření Standy ze StandaShow – protože tohle je týpek, co má v hlavě mozek, a navíc je s ním fakt sranda. Mrkněte také na jeho nový klip z uplynulého týdne o tom, jak podle něj samořídící auta změní svět.

Výlet do budoucnosti

Dobrá. A teď pojďme na výlet. Konkrétně do Prahy. Konkrétně do Prahy v roce 2029. Tam se totiž odehrává část kyberpunkové počítačové hry Deus Ex: Mankind Devided – a právě tu teď hraje Roth Wellden. Výlet kyberpunkovou Prahou je opravdu zajímavý zejména proto, že se v ní ve hře opravdu mluví česky (a třeba na novinovém stánku je opravdu napsáno NOVINOVÝ STÁNEK). Budoucnost je ve hře každopádně růžová jak my little pony – například řízek tam stojí 10 korun!

Deus Ex: Herní šílenství

Deus Ex hraje kromě Rotha Welldena i Agraelovo herní šílenství (já bohužel ne, protože jsem se až teď dostal k Bloodborne – a to je tak na dva, tři roky těžké práce), ale máme tu i jiné hry. Pokud nepatříte k těm, kdo ještě nehrají červotočivý hit poslední doby Slither.io, pak se je můžete předběhnout tím, že začnete dřív než oni hrát Narwhale.io (což je něco podobného jako je Slither.io, až na to, že tam nejezdíte s červíky, ale s narvaly). Jak na to, vám ukáže například starej dobrej Nějakej McCitron a dá vám také pár dobrých, i když před tabulí prakticky zcela nepoužitelných rad z přírodopisu (například že „každej narval chce být králem“).

Minecraft ve virtuální realitě

A jestli vám úplně nevoní, že všechny ty narwhalia a slitheria (a všechny ty další diep.ia, gota.ia a vanar.ia) nevypadají ani zdaleka tak dobře, jako alespoň ta nejzastrčenější popelnice v Deus Ex, pamatujte, že se všemi takhle primitivními hrami bude brzo konec; stačí si počkat na dobu, kdy si všichni nasadíme na hlavu virtuální realitu - jako například tady Vendali, který v ní hraje Minecraft:

 

...a kdy na hry, ve kterých jsme jezdili po zemi s pestrobarevnými červíky, budeme ještě nostalgicky vzpomínat.

Více o youtuberech najdete tady

YouTubeMag: Youtubeři obědvají žrádlo pro psy

YouTubeMag: Youtubeři obědvají žrádlo pro psy

YouTubeMag: Ve vesmíru s trabantem, v lese s jitrnicemi!

YouTubeMag: Ve vesmíru s trabantem, v lese s jitrnicemi!

 

Články odjinud