YouTubeMag: Šprtání youtubery zahání

YouTubeMag: Šprtání youtubery zahání
Sdílej
 
Česká scéna skomírá. Všichni sedí ve škole a šprtají. Takže... hurá do světa!

Youtubeři naklusali do školy

Youtubeři naklusali pěkně zpátky do školy. Místo toho, aby skákali bungee jumping, teď ořezávají pastelky; místo toho, aby prolézali urbexové prolejzačky, šprtají matiku; a místo toho, aby po nocích hráli gamesy, si pěkně brousí pravoúhlé trojúhelníky a pucují si bačkůrky s bambulkou.

Tedy až na pár výjimek – třeba takový Tomáš Touha zase někam běží, Sterakdary mastí logické počítačové hry, až se mu z toho vaří mozek a A Cup of Style je na výletě u majáku... ale současně se také líčí do školy? Co je tohle za kouzla?! Jak může být ve stejnou chvíli u majáku a současně se líčit do školy?! Počkat, leda že by se líčila v tom majáku. A chodila do námořní školy. To by mohlo být ono.

Jinak se nám toho na českém Youtube v prvním hardcore školním týdnu moc neurodilo.Takže se podíváme, co je nového ve světě. A vida – někdo tu hraje Dooma v rozlišení 4K na obtížnost NIGHTMARE. Roztomilé. Ale ne tak roztomilé jako tohle:

Hadík z Youtube má novou hračku

To je hadík Vaflík, který dostal novou hračku a užívá si ji s takovou rozkoší, že to jeho videoklipu přineslo už skoro sedm milionů zhlédnutí za tři dny. GoGoMan má co dohánět.

I ve světě se hraje Minecraft... ale na různých místech planety vypadají videa ze hry podstatně jinak. Zatímco ve Spojených státech se teď lidé prohánějí po Minecraftu v tadytěch bombastických autíčkách, v Japonsku vypadá klip ze života v Minecraftu podstatně jinak. Teď vás ale samozřejmě ze všeho nejvíc zajímá, jestli hrají Minecraft i v Mexiku. Tak tady je ta očekávaná odpověď: ano, Minecraft hrají i v Mexiku. A co v Jižní Koreji? Ale zajisté, když zrovna neposlouchají Gangnam Style, tak hrají Minecraft i jihokorejci.

Jo počkat... oni ho hrají i když poslouchají Gangnam Style?! Poslouchají ho rovnou v Minecraftu:

Brána do pekla

V Austrálii se zatím rozbalují plechovky s totálně suprovými gumovými (nebo z čeho to je) figurkami. Mladá youtuberka mezi nimi má Batmana, Iron Mana i rybičku Dory z filmu Hledá se Dory. No teda! Tohle je snad lepší než Mimoni!

Youtubeři v Rusku se mezitím radují z nového iPhonu 7. A když říkám radují, tak mám na mysli, že si z něj dělají srandu. Smějí se tomu, že iPhone má dvě kamery, do kterých teď můžou prskat při selfíčku s ranní kaší, a smějí se i tomu, že iPhone za ně (prý) sám pošle fotku na Instagram – i kdyby to mělo být ve chvíli, kdy si zrovna vymačkávají z hlavy obřího beďara. Týpek, co tohle video natočil, je takový ruský Kovy; jen je o dost ostřejší.

A na Švédském Youtube se mezitím stalo nejpopulárnější několik let staré video, ve kterém se takhle jednou otevřela brána do pekla. Máme kliku, že se otevřela v litevském rybníce:

Youtube pár set kilometrů odsud

Co jsme se z toho drobného průletu youtubovým světem naučili nového? Tak třeba že Minecraft jednoho krásného dne vyteče z monitrů počítačů a promění celou planetu na kostičky; už dnes má evidentně pobočku v každé zemi. Pak jsme poznali, že Rusové mají také svého Kovyho; to je vcelku zajímavý poznatek. A jak je vidno ve videu youtuberky populární v Austrálii (ale také u mnoha jejích dalších vrstevníků), nedospělým youtuberům ve světě ve videoklipech často přihrávají jejich rodiče, zatímco u nás se každý pětiletý nedospělec tváří, že si to všechno natočil sám.

Youtube není jen česká scéna a je velmi zajímavé – a inspirativní – sledovat, co se na něm děje jinde ve světě. Neváhejte tedy čas od času zavítat na aktuální videotrendy Googlu, v kolonce země si nastavte místo Česka Japonsko, Turecko nebo třeba Thajsko a sledujte, jak vypadá Youtube pár set kilometrů odsud.

Svět je nekonečně zajímavé místo – a byla by škoda pořád jenom trčet doma.

Více o youtuberech najdete tady

YouTubeMag: Kdo se bojí slendytubbies? Horší než Slenderman?

YouTubeMag: Kdo se bojí slendytubbies? Horší než Slenderman?

YouTubeMag: Youtubeři v důchodu, v budoucnosti a ve virtuální realitě

YouTubeMag: Youtubeři v důchodu, v budoucnosti a ve virtuální realitě

 

Články odjinud