YouTubeMag: S Járou Cimrmanem proti agresivním mravencům

YouTubeMag: S Járou Cimrmanem proti agresivním mravencům
Sdílej
 
Youtubeři už jsou sice zpátky ve škole, to jim ale nebrání v tom, aby se vydali na Šílený výlet a nedoplavali až na opuštěný ostrov. Jak si s tím vším poradí? No jak by – prostě to natočí!

Šílený výlet

Máte-li takhle zkraje týdne trochu času, rozhodně se podívejte na youtuberský film Šílený výlet. Na svém kanálu ho zveřejnil NejFake a je dost možné, že nic lepšího jste za poslední týden neviděli v televizi ani v kině. Šílený výlet je krátký film o tom, jak se partička mladých lidí naskládá do auta a vyrazí za dobrodružstvím, aby se místo něj dočkala... no, ona se opravdu dočká dobrodružství. Ale podstatně jiného, než si při nástupu do bavoráka představovala. A ano, bude i romantika. Tak nějak.

Nejlepší v youtuberské filmové tvorbě

Šílený výlet patří k tomu nejlepšímu, co je v youtuberské filmové tvorbě k vidění. Nejde ani tak o to, že je svižně natočený a dočkáte se i epických záběrů z dronu (kde jsou ty časy, kdy jste na takovéhle scény potřebovali jeřáb a milionový rozpočet), ale hlavně je to celé naprosto skvěle napsané. Nebo geniálně zimprovizované. Takhle jsme se u YouTube naposled zasmáli snad jen při poslední Mishově písničce. Ne, vážně. Šílený výlet nemá chybu. Takový Šílený Max po česku.

A když už jsme u umění, Martin Rota si pro všechny cimrmanology připravil přednášku o tom, že český všeuměl Jára Cimrman vynalezl kromě všeho ostatního také vlogování. Cimrman si ke svému aktuálnímu výročí rozhodně zaslouží, aby se mu věnovala i moderní youtubová scéna, a je správně, že se mu věnuje právě podobný všeuměl Martin Rota. Hlavně se o tom všem nezapomeňte zmínit ve škole. Možná by bylo dobré si i připravit o Cimrmanovi vlastní přednášku.

Pochopitelně na hodinu cimrmanologie.

Jára Cimmrman: Robinson a trosečník

Bylo by docela zajímavé zjistit, jak by si zrovna takový Jára Cimrman poradil v roli Robinsona (nebo hrdiny filmu Trosečník) na opuštěném ostrově uprostřed oceánu. Nepochybně by si tam ze dvou šutrů, hromádky klacíků a vyplaveného obalu od Tatranky vyrobil alespoň raketoplán a cestou zpátky do Čech by objevil ještě pět různých mimmozemských planet na okraji sluneční soustavy.

My teď ale můžeme sledovat jen jak si na tom ostrově poradí youtuber z kanálu MenT – a musí se nechat, že se tam tedy parádně činí! Sbírá kokosy, kácí palmy, uniká jedovatým hadům a hledá nějakou úrodnější půdu, než je ostrůvek o velikosti pražské garsonky. Ještě že to počasí mu aspoň přeje. Na plavání to nicméně moc není – moře je plné žraloků a to rozhodně nejsou vegetariáni. Ale to nejsou ani jistí mravenci, ke kterým se dostaneme za okamžik...

Agresivní mravenci

Takže teď k těm mravencům. Mravenci jsou super. Pokud se vám nepřemnoží. Právě to se stalo jednomu kanadskému chovateli, který žije na Filipínách a chová tam stovky a tisíce mrňavých mravenců. Světovým Youtubem v posledním týdnu zahýbal jeho pozoruhodný videoklip, ve kterém vypráví o svých malinkatých miláčcích – a také o tom, jak se jedné jeho kolonii zachtělo zvednout kotvy a začala plánovat útěk ze svého útulného terária. Máte-li na to nervy, nervydrásající vyprávění v angličtině (zapněte si k tomu anglické titulky, s těmi se to lépe táhne) najdete tady, stejně jako hromady rozkošných zvířátek.

Tenhle klip nasbíral za pár dní deset milionů shlédnutí – a přitom v podstatě nejde o nic šokujícího (byť to tak zní), spíš je to zajímavé povídání o tom, jak fungují některé mravenčí kolonie – a je to doprovázené famózním hudebním doprovodem. Je fajn vidět na Youtube takhle populární videoklip, ze kterého se člověk také něco dozví. No, a teď si jdu tedy koupit mravenčí terárko.

Tohle chce člověk prostě vidět na vlastní oči.

YouTubeMag: Více ze světa youtuberů najdete tady

YouTubeMag: Šprtání youtubery zahání

YouTubeMag: Šprtání youtubery zahání

YouTubeMag: Kdo se bojí slendytubbies? Horší než Slenderman?

YouTubeMag: Kdo se bojí slendytubbies? Horší než Slenderman?

 

Články odjinud