Kostkománie pokračuje: Podruhé z Lego výstavy na Lipně

Kostkománie pokračuje: Podruhé z Lego výstavy na Lipně
Sdílej
 
Lega není nikdy dost. Proto vám dnes přinášíme druhou část reportáže z výstavy Kostkománie 2016 na Lipně.

Video se připravuje ...

Kostkománie 2016 • Zdroj: ABC/Pavel Dobrovský

 

Výstavu Kostkománie vám asi nemusíme představovat – obří stavby z Lega máme tak rádi, že o nich píšeme každý rok. Letos se na Lipně koná už počtvrté a zajímavého na ní bylo tolik, že se rozhodli věnovat jí hned dva články. V prvním článku o Kostkománii, kde jsme představili ty nejlepší kusy z celé výstavy – třeba úžasnou katedrálu svaté Barbory nebo vysílač na Ještědu. Pozornost si ale zaslouží i na pohled nenápadnější, ale o to rafinovanější stavby!

Šachy: Do líté bitvy vyrazily žluté helmy proti červeným •  Pavel Dobrovský

Šachy

Do líté bitvy vyrazily žluté helmy proti červeným. Výborný nápad, který můžete snadno realizovat doma: Stačí mít šachovnici a dostatečný počet panáčků rozlišených nějakým výrazným prvkem.

Československá vesnice

Na československé vesnici se podíleli stavitelé z Česka i Slovenska. Obsahuje množství zajímavých detailů – všimněte si třeba listí na stromech. Podél silnice můžete vysledovat změny ročních období od jara až do zimy.

Zimní nostalgie uprostřed léta: Zasněžený kostelík patří k jednodušším stavbám, ale atmosféru mu upřít nemůžeme.

Nádraží Kostkov na začátku vesnice má od pohledu autentickou atmosféru vesnické železniční zastávky. Lego kostky jsou sice malé, ale postavíte z nich parádní modely!

Budeme potřebovat větší loď! Žralok z Čelistí •  Pavel Dobrovský

Filmy

Budeme potřebovat větší loď! Aneb záběr z filmu Čelisti z kostek. Žralok je sestavený z kusů vesmírné stíhačky. Filmových scén jsou na výstavě dvě desítky a kromě slavných zahraničních fi lmů narazíte i na výjevy z českých snímků.

Pirát z Lipna

Na sousoší piráta s papouškem a pokladem se nám nejvíc líbila chobotnice. Její chapadla se stáčejí přesně jako u živé předlohy!

Chapadla se stáčejí přesně jako u živé předlohy! •  Pavel Dobrovský

Panovník Karel IV.

Mezi 3D modely zaujme jeden dvourozměrný: Portrét Karla IV., který má letos 700. výročí (narodil se 14. května 1316). Na výstavě najdete i Karlův proslavený hrad Karlštejn.

Western

Kovboje a indiány uvidíte v městečku, které obsahuje spoustu výjevů ze slavných westernových filmů, ale také třeba ze Star Wars. Najdete stormtroopery?

Kostkománie: Miliony kostek na jednom místě najdete tady

Návštěva Legolandu: Kde legáčci chodí mezi lidmi

Návštěva Legolandu: Kde legáčci chodí mezi lidmi

Galerie: Lego Hvězda smrti ze Star Wars má novou podobu

Galerie: Lego Hvězda smrti ze Star Wars má novou podobu

 

Články odjinud