Nejočekávanější videohry roku 2017

Nejočekávanější videohry roku 2017
Sdílej
 
Mass Effect: Andromeda? For Honor? Red Dead Redemption? Ne. A dokonce ani pokračování Last of Us nebo Destiny v našem seznamu nenajdete. Zařadili jsme do něj hlavně hry, které překvapují zpracováním nebo nápadem.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Kdy: jaro 2017 | Platformy: WiiU, Switch

Nezdá se, že by se Nintendo chtělo se sérií Zelda rozloučit. V Breath of the Wild vyráží Link na epickou odyseu na záchranu království od zlého Ganona a poprvé to bude v otevřeném 3D světě (podobně jako série Elder Scrolls) s fyzikálním enginem a prvky survivalu. Na premiéru čekáme nejen kvůli léty prověřeným kvalitám série, ale také jako na program, který ukáže možnosti nové konzole Nintendo Switch.

RECENZE The Legend of Zelda: Breath of the Wild, kvalita jako vždy?

RECENZE The Legend of Zelda: Breath of the Wild, kvalita jako vždy?

Star Trek Bridge Crew

Kdy: 14. března 2017 | Platformy: Oculus Rift, Playstation VR, HTC Vive

Zajímavý přístup k multiplayeru předvádí Ubisoft v titulu, kde se každý z hráčů stane jedním z důstojníků na můstku federační vesmírné lodi U.S.S. Aegis. Plnění úkolů závisí na spolehlivosti jednotlivých hráčů a mezi překážky se počítají i klingonští válečníci, jejichž lodě vesmírem putují. Celá hra je připravena pro virtuální realitu a podle všeho se zdá, že autoři ví velmi dobře, co dělají. Chtějí z vás udělat součást Star Treku a s VR se jim to může podařit!

Vše o videohrách se dozvíte zde

Yooka-Laylee

Kdy: 11. dubna 2017 | Platformy: PC, Linux, Mac, PS4, Xbox One

Barevnost a roztomilost jsou hlavními taháky nové hry od autorů Donkey Kong Country a  Banjo-Kazooie. Yooka je zelený ještěr, Laylee fialový netopýr a společně prozkoumávají rozlehlou krajinu, která je plná skákacích výzev, bonusů, hádanek a taktéž roztomilých nepřátel. Očekávejte veselou a hřejivou akci, která dokáže zabavit celou rodinu. Studio Playtonic na hře pracuje od roku 2015, kdy na ní od komunity získalo  2,1 miliónu liber.

Prey

Kdy: jaro/léto 2017 | Platformy: PC, Playstation 4, Xbox One

Akční střílečky nejsou hrami, které bychom chtěli doporučovat. Ale Prey je trochu jiná. Navazuje na titul z roku 2006, ale dělá věci vlastním unikátním způsobem. Hráče nechává objevovat vesmírnou stanici plnou zabijáckých moster, ale zároveň mu dává do ruky dostatek nástrojů pro různé herní styly a vymýšlení speciálních taktických manévrů. Není bez zajímavosti, že studio Arkane podobně zpracovalo obě hry Dishonored – a ty jsou pro nás jedničkami v oblasti inteligentních akcí.

Sea of Thieves

Kdy: 2017 | Platformy: Xbox One, PC

Pojďte si zahrát na piráty! A pěkně se všemi kamarády! Sea of Thieves neboli Pirátské moře od studia Rare nás přitahuje už pěkně dlouho. Nejen, že tu s kamarády objevujete ostrovy, nacházíte poklady a podnikáte pirátská dobrodružství – navíc si upravujete vlastní loď a bojujete s ostatními v bitvách, kde duní děla a řinčí šavle. Sea of Thieves vypadá nejen propracovaně po obsahové stránce, ale také pořádně komicky.

Spider-Man

Kdy:  2017 | Platformy: Playstation 4

Spider-Mana není nikdy dost a nová videohra, která vzniká pod křídly sudia Insomniac, nás hodí do kůže Petera Parkera ve zcela otevřeném New Yorku. Lechtáíní v podbřišku a závratě při dlouhých skocích zaručí Playstation 4, kterou hra plně využívá. Jaký je příběh zatím nevíme, ale těšíme se hlavně na plynulý akrobatický pohyb a hlášky hlavního hrdiny.

Cuphead

Kdy: léto 2017 | Platformy: Xbox One, PC

Animované filmy z poloviny 20. století mají zvláštní přitažlivost. Zejména staré černobílé disneyovky anebo barevné warnerácké Looney Tunes dokumentují vývoj americké animátorské školy. Cuphead je jako oživlá koláž výtvarných stylů a humorů právě z těch starých animáků. A může to dopadnout skvěle!

Home Free

Kdy: 2017 | Platformy: PC, Playstation 4, Mac

Pejsci jsou pejsci. To přece všichni ví. Do kin se chystá Psí poslání, nedávno tu byl Život mazlíčků a mezi hrami najdete simulátorů psích životů taky docela dost. Letos se k nim přidá ten, ve kterém budete hrát za psa ztraceného ve městě. Přežít silnice, najít jídlo, unikat před silnějšími psy... To všechno dostanete v na pohled atraktivní grafice.

Tokyo 42

Kdy: 2017 | Platformy: PC, Playstation 4, Xbox One

Ani rok 2017 nebude na strategiích skrblit. Jednou z nejnápaditějších je Tokyo 42, ve kterém se budete pohybovat skrz izometrický svět a plnit zadání úkolů. Volnému pohybu sekundují rozmanité taktické možnosti, které vám pomohou dosáhnout úspěchu mnoha způsoby. Nad akční strategií budete muset přemýšlet a zároveň nechat oči, aby se kochaly detailní grafikou.

 

Nejočekávanější nové filmy roku 2017

Nejočekávanější nové filmy roku 2017

Star Wars: Battlefront 3 nebude! Fandové dostali zákaz

Star Wars: Battlefront 3 nebude! Fandové dostali zákaz

ABC speciál o Minecraftu: Podívejte se na tyhle hry!

ABC speciál o Minecraftu: Podívejte se na tyhle hry!

Hearthstone: Jak začít s nejhranější karetní hrou?

Hearthstone: Jak začít s nejhranější karetní hrou?

No Man's Sky: Minecraft ve vesmíru?

No Man's Sky: Minecraft ve vesmíru?

 

Články odjinud