Deskovinky #29: Zase ty hry trůny…

Deskovinky #29: Zase ty hry trůny…
Sdílej
 
Hra o trůny si probojovala cestu k dalším dvěma deskovkám. Stejně populární je Mars a ani Vikingové nemají chvilku klidu. Jsou tu další Deskovinky se zásadními novinkami!

Catan – Hra o trůny: Noční hlídka

Když se střetnou legendy

Deskovka Catan – Hra o trůny: Noční hlídka •  Albi

Máte rádi jednu z nejznámějších stolních her Osadníci z Katanu? A máte rádi jeden z nejznámějších seriálů podle jedné z nejznámějších knižních sérií Hra o trůny? Pokud ano a ano, pak si radši sedněte, abyste si omdlením neublížili. Sedíte? Dobře. Albi ještě letos vydá Catan – Hra o trůny: Noční hlídka!

Prolnutí vesmírů v deskovce Catan – Hra o trůny: Noční hlídka •  Albi

Obchodní duch původní hry se setkává s nelítostným fantasy světem George R. R. Martina v jedné jediné krabici. A k udivení všech se nejedná o ten případ, kdy vezmete již hotovou hru a původní obrázky nahradíte grafikou z využívané licence. Catan – Hra o trůny: Noční hlídka si bere velkou část z původní hry, ale tu zároveň rozšiřuje třeba o hraní za hrdiny a najímání nových postav. Bližší informace o systémech hry budou následovat.

Nájezdníci ze severu

Valhala už čeká

Nájezdníci ze severu? Tak to musí být vikinská deskovka! •  RexHry

Raiders of the North Sea se může pyšnit letošní nominací na hráčskou hru v prestižní soutěži Spiel des Jahres. A přestože si neodnesla první místo, odnesla si alespoň pozornost českého vydavatelství Rexhry, které ji ještě letos přinese na náš trh pod názvem Nájezdníci ze severu.

A už jedou, už se valí, nic Vikingy nezastaví! •  RexHry

Nájezdníci ze severu se vezou na aktuální vlně oblíbenosti Vikingů a využívají trochu obměněný mechanismus workerplacementu – nejenže své dělníky umisťujete, aby vykonali práci, ale oni ji vykonají, i když je stahujete domů. Cílem je shromáždit tlupu Vikingů a dostatek jídla, abyste mohli zplundrovat vzdálená pobřeží a stoupnout v očích vůdce klanu.

Naše RECENZE DESKOVÝCH HER:

DESKOVINKY recenzují: Zombicide: Černý mor

DESKOVINKY recenzují: Zombicide: Černý mor

Deskovinky recenzují: Scythe

Deskovinky recenzují: Scythe

A Song of Ice & Fire

Válka Lannisterů se Starky

Armády! Do sebe! •  CMON

Přesně tak. Ještě jednou hra ze série Hra o trůny. Série je to tak populární, že probublává do deskoherního světa všech možných místech. Kromě crossoveru s Katanem a celé řadě her od Fantasy Flight Games (Karetní hra, Pobočník krále, Železný trůn aj) svou velkou troškou do mlýna přispěje i figurkový specialista Cool Mini Or Not s novinkou A Song of Ice & Fire: Tabletop Miniatures Game.

Foto:  CMON

Rovnou berte na vědomí, že A Song of Ice & Fire je hutná válečná figurkovka pro zkušené hráče, čemuž odpovídá i cena základní krabice nastavená na 150 dolarů. Přičtěte si k tomu poštovné a dostáváte se na krásné 4 tisíce korun. Za to dostanete přes stovku krásných detailních figurek rozdělených do dvou armád domu Starků a Lannisterů. Ve hře pohybujete celými jednotkami vojáků pomocí pravítek a snažíte se vyhrát bitvu nad soupeřem. Hra aktuálně vybírá finance na Kickstarteru, odkud si ji také můžete pořídit.

První Marťané

Další výlet na rudou planetu

Další deskovka z Marsu v české lokalizaci •  RexHry

Trh s hrami se neplní jen zombíky, Vikingy a trůny, ale také Marťany. Her s tématikou Marsu vzniklo během jediného roku nespočet kvůli obrovskému úspěchu knihy Marťan a její filmové adaptaci. Svět se zkrátka dozvěděl, že se ten samý svět o Mars zajímá. A to by bylo, aby se z toho každý nepokusil těžit. Uznávaný vývojář Ignacy Trzewiczek (Robinson Crusoe, Zaklínač) se do tohoto úkolu pustil po hlavě a Rexhry jeho nejnovější počin vydají pod názvem První Marťané.

První Marťané nás zavedou až na Mars. Snad to přežijeme! •  RexHry

K odhalení této skutečnosti došlo na letošním Gameconu v Pardubicích, kde se představitelé Rexher svěřili serveru Deskofobie. Hra První Marťané si bere pár mechanismů výborné kooperativní hry Robinson Crusoe: Dobrodružství na prokletém ostrově, ale samozřejmě přidává spoustu novinek související s kolonizací Marsu. Předně hra využívá mobilní aplikaci a kromě volného hraní nabízí i předpřipravené scénáře a dokonce i jednu legacy kampaň, která se rozprostře na několik herních večerů.

Přečtěte si také:

Stavitel lodí: Setkání s opravdovým Vikingem

Stavitel lodí: Setkání s opravdovým Vikingem

Hra o trůny jako desková hra je skvělá

Hra o trůny jako desková hra je skvělá

Voda na Marsu

Voda na Marsu

Tajemství starých map: kam dopluli rohatí Vikingové?

Tajemství starých map: kam dopluli rohatí Vikingové?

 

Články odjinud