Hvězdné války na Mezinárodní vesmírné stanici

Hvězdné války na Mezinárodní vesmírné stanici
Sdílej
 
Hrdinové ságy Star Wars zamířili do na oběžnou dráhu Země. Díky agentuře NASA a výzkumnému vědeckému centru CASIS vznikl znak pro novou misi na Mezinárodní vesmírné stanici.   

 

Mezinárodní vesmírná stanice má sice jiné úkoly a problémy, než opravdové Hvězdné války. Někteří z hrdinů oblíbené ságy Star Wars přesto zamířili do vesmíru. Výzkumné vědecké centrum CASIS si objednalo u studia Lucasfilm znak pro novou misi. A my bychom ho chtěli taky! Domů! Na zeď!

Hrdinové ságy Star Wars zamířili do na oběžnou dráhu Země •  Lucasfilm

Star Wars pro ISS

Znak je plný ikonických motivů ze Star Wars. Obrys je ve tvaru vesmírné lodi Millenium Falcon, v centru stojí droidi BB-8 (z filmu Star Wars: Síla se probouzí) a K-2SO (z filmu Star Wars: Rogue One). Vedle nich startuje ještě Chopper (ze seriálu Star Wars Povstalci) a vpravo nad všemi hrozivě visí nad obzorem obrys obávané Hvězdy smrti. A to není všechno. Vícebarevný západ slunce se inspiroval scénou z Epizody IV, ve které hrdina Luke Skywalker pozoruje západ dvou sluncí. Mezinárodní vesmírná stanice u toho samozřejmě nemůže chybět. Její silueta se vznáší vlevo nahoře.

Strážci galaxie Rocket a Groot na znaku mise na Mars •  CASIS/NASA/Marvel

Proč zrovna droidi? Protože droidi jsou zároveň roboty a tím pádem symbolem pokroku v galaxii Hvězdných válek. Znak je poctou nejen sáze Star Wars, ale i vědeckému bádání. Při pohledu na něj se astronautůmNASA bude určitě bádat jedna radost.

Mimochodem, není to poprvé, co si mise CASIS zavolala posily z filmového světa. Už loni NASA "spolupracovala" se Strážci galaxie.

BB-8 na návštěvě: Ze Star Wars do NASA

BB-8 na návštěvě: Ze Star Wars do NASA

Den ve stavu beztíže: Jak se žije na vesmírné stanici

Den ve stavu beztíže: Jak se žije na vesmírné stanici

Když drony závodí: Skoro jako ve Star Wars

Když drony závodí: Skoro jako ve Star Wars

 

Články odjinud