Zakázaná poušť: Bouřlivé dobrodružství

Zakázaná poušť: Bouřlivé dobrodružství
Sdílej
 
Vydejte se se skupinou dobrodruhů najít starobylé město a legendární artefakt. Na vaší spolupráci bude záviset úspěch celé mise!

 

Nová kooperativní hra zavede spoluhráče do pouště, aby tu odkryli prastaré město a získali důležitý artefakt – sluncem poháněný dopravní prostředek. Těsně před přistáním ale tým stihne písečná bouře, kvůli které přijde o svůj vrtulník. Jedinou šancí na záchranu se tak stává nalezení součástek a sestavení ztraceného starodávného plavidla. Během hledání navíc musí tým neustále vzdorovat nebezpečné žízni a neustále sílící bouři.

DESKOVINKY recenzují: Zombicide: Černý mor

DESKOVINKY recenzují: Zombicide: Černý mor

Pouštní bouře

Na začátku hry je nejprve potřeba vytvořit herní plán. Ten vznikne z 24 dílků pouště a jednoho volného okénka pro pohybující se bouři. Díky náhodnému rozestavění dílků a nezastavitelnému pohybu bouře se nemůže stát, že by hra omrzela jednotvárností. Dílky pouště se během vykopávek otáčejí, čímž dochází k odkrývání základů hledaného města. Každý hráč se pohybuje po plánu pomocí figurky a v jednom kole smí vykonat celkem čtyři různé akce od vykopávek až k vyzvednutí nalezených částí stroje.

V jednotě je síla

Hráči by si měli během hry navzájem radit, jak postupovat dále, aby ušetřili čas i zásoby vody. Při hře pomáhají karty vybavení a také zvláštní dílky pouště s vodou, kde je možné si jednorázově vodu doplnit. Hra končí vítězstvím, když se týmu podaří sestavit stroj a odletět. K nezdaru naopak vede hráče smrt žízní, zával pískem bez možnosti se vykopat nebo smrtící stupeň bouře.

Zakázaná poušť: Recenze dobrodružné hry •  Blackfire Entertainment

Společný nepřítel

Hru si užijete stejně tak ve dvou jako v pěti hráčích. Zakázaná poušť je určena deskovkářům od deseti let a jedna partie zabere zhruba tři čtvrtě hodiny. Napoprvé ji ale budete hrát déle. Přiložená pravidla skvěle vysvětlí zprvu zdánlivě složitější principy a dokonce nabídnou i zajímavé tipy pro taktiku. Neustále se pohybující herní plán nabízí skvělého soupeře, kterého se svými přáteli-dobrodruhy budete chtít porážet znovu a znovu!

Zakázaná poušť

Shrnutí: Výborná týmovka pro trénink společné taktiky!

Výrobce: Blackfire Entertainment

 

Sopka se probouzí: Hrozí výbuch supervulkánu?

Sopka se probouzí: Hrozí výbuch supervulkánu?

Yangtze: Strategie na velké čínské řece

Yangtze: Strategie na velké čínské řece

Záhadné šifry: Kdo rozluští jejich tajemství?

Záhadné šifry: Kdo rozluští jejich tajemství?

 

Články odjinud