Youtuber a Sherlock Holmes: Český LEGO příběh s Lábusem

Youtuber a Sherlock Holmes: Český LEGO příběh s Lábusem
Sdílej
 
Už jste si někdy zkusili natočit animovaný příběh s LEGO figurkami? Český youtuber lluukkyy28 ano. V jednom z jeho nejlepších filmů vystupuje Sherlock Holmes a mluví Jiří Lábus. Není to žádná ztřeštěná parodie, ale ambiciózní adaptace tajuplného příběhu Pes Baskervillský.

 

Youtuberem se může stát každý, kdo se trochu (nebo trochu víc) snaží. Český youtuber Lukáš Tuzar, který vystupuje online pod přezdívkou lluukkyy28, se snaží hodně. Místo na sebe namířil kameru na LEGO figurky. Po sérii zábavných krátkých videí Star Wars: Co kdyby…? (Co kdyby Luke nehledal R2-D2? Co kdyby Jediové slavili Halloween? Co kdyby Amidala přežila?), zkrácených adaptací filmů s Harrym Potterem a show o vaření s Červíčkem natočil rovnou celý film.

Má 45 minut a jeho hlavním hrdinou je Sherlock Holmes. Nejde o žádnou ztřeštěnou parodii, ale o ambiciózní adaptaci jednoho z nejslavnějších Holmesových příběhů Pes baskervillský. Lukáš to dokonce dotáhl tak daleko, že do hlavních rolí obsadil známé české herce Jiřího Lábuse a Petra Vacka.

Lego filmařina: Dejte kostičkám život!

Lego filmařina: Dejte kostičkám život!

Případ českého Youtubera

O tom, že Pes baskervillský vypadá v Lukášově podání opravdu dobře, se můžete přesvědčit sami. Celý film je na Youtube (mrkněte nad tyto řádky). Fasáda z Lega tajuplnému příběhu dobře sedla. Lukáš si po vzoru profesionálních LEGO a NINJAGO příběhů potrpí na detaily a svým způsobem tyto velké vzory dokonce předčí: některé scény se odehrávají ve venkovních kulisách. Film zachycuje kompletní Holmesův příběh. Vznikal osm měsíců, má vlastní hudební doprovod a hodně dobrý zvuk. Video je dostupné v ultra HD rozlišení 4K a existuje i ve verzi namluvené v Angličtině.

Z toho všeho se dá hádat, že Lukášovy ambice možná sahají za hranice komunity youtuberů. Tohle už je filmařina. Na Lukášově kanálu narazíte i na dva krátké dokumentární filmy. Z toho kluka něco bude! Ale jestli vás více zajímají LEGO animace, pořád máte z čeho vybírat. Hlavně si nezapomeňte pořídit ABC 22/2017 s Thorem na obálce. Uvnitř najdete několik jednoduchých rad, které vám pomůžou natočit vlastní LEGO animák.

 

Nejlepší LEGO příběhy, na které se těšíme

Nejlepší LEGO příběhy, na které se těšíme

Rozhovor s youtuberkou Stylewithme: Vietnamský původ beru jako výhodu

Rozhovor s youtuberkou Stylewithme: Vietnamský původ beru jako výhodu

ABC TV: Velké dětské testování LEGO City

ABC TV: Velké dětské testování LEGO City

 

 

Články odjinud