Díky moderním nástrojům mohou děti tvořit kdekoliv. V Česku i Kataru

Díky moderním nástrojům mohou děti tvořit kdekoliv. V Česku i Kataru
Sdílej
 
Časopis Obvi je vůbec první časopis, který napsaly samy děti pro děti, pouze za pomoci nástrojů Office 365. Žádná dospělácká redakce, jenom tým mladých talentů, co mají zajímavé koníčky nebo životní příběhy. Nejen v tom je ale Obvi unikátní! Díky moderním technologiím se naše redakce mohla skládat z dětí z různých koutů světa! Vznikla tak velmi zajímavá česko-slovensko-katarská virtuální redakce. A výsledek? Ten si přečtěte na obvi.cz!

Zajímavé dětské talenty

Mezi nadané mladé redaktory Obvi patří Timi Jarošová. Timi chodí do sedmé třídy ve škole v Dauhá, což je hlavní město Kataru. Moc ráda cestuje s rodinou po světě, zajímá se o ekologii a technologie, hodně čte a přispívá do školního časopisu. Pro nás napsala dvoustránkový deníček z Kataru, kde popsala svůj běžný školní den a zajímavosti ze života na Blízkém východě. Timi se řídí heslem svého tatínka, marketingového guru Martina Jaroše, které zní: „Work hard and be nice to people“.

Redakce je plná zajímavých talentů. Mezi další redaktory Obvi patří Jan a Mia Kadlecovi, dvojčata Ester Geislerové, která baví focení a vaření, což je v době Instagramu velmi chutná kombinace. Tajemství starého Egypta daly dohromady Ema s Evou a Nikola přihodila zážitky ze záchranné stanici pro psy, kam chodí pomáhat.

Foto:  MICROSOFT s.r.o.

Jednoho Tomáše baví technika, takže přispěl textem o 3D tiskárnách, a druhý Tomáš zase mladým čtenářům vysvětlí, že matematika není žádná věda… A článkem přispěla i Anežka, která chce být zahradní architektkou nebo grafičkou. Není tak divu, že se její článek točí kolem malování. 9 dětí dalo dohromady 16 stran obsahu pro své kamarády a vrstevníky.

Foto:  MICROSOFT s.r.o.

Redakce z celého světa

Na Obvi se podílely děti z Česka, Slovenska nebo Kataru. Všechno domluvit a dát dohromady články, aby utvořily moderní magazín, pak nebylo nic složitého. Dětem pomohly nástroje Office 365. Články napsaly ve Wordu, obsah magazínu se řešil v Excelu, poznámky ke článkům si zapisovaly a sdílely ve OneNote a vše se nahrálo na OneDrive. Přesvědčte se i vy, jak je jednoduché tvořit zajímavé věci a zkuste si Office 365 zdarma zde.

Foto:  MICROSOFT s.r.o.

Cloudová řešení a možnost sdílet dokumenty a zážitky online tak umožňují nové formy spolupráce, a moderní redakce mladých talentů už vůbec nemusí být na jednom místě. Její členové mohou být rozesetí po celém světě a stejně mohou dát dohromady zajímavý obsah, který vytvoří celý magazín. A to je právě Obvi!

 

 

Klíčová slova:
časopis, obvi, komerční prezentace
 

Články odjinud