Pod stromečkem nejvíce bodují "tvrdé" dárky

Pod stromečkem nejvíce bodují "tvrdé" dárky
Sdílej
 
Vánoce jsou za dveřmi a vy už jistě přemýšlíte, z jakých dárků se budete radovat tentokrát. Určitě jste si napsali seznam přání a napjatě čekáte, zda to vyjde. Většinou ale nejde s přesností odhadnout, co se pod stromečkem nakonec objeví.  

Když na to ale nakonec přijde a dárky už se tkví pod rozzářeným smrčkem, jde často po hmatu odhadnout, jakého druhu asi dárek bude. Máte radši tvrdé nebo měkké dárky? Za měkkými balíčky se zpravidla skrývá oblečení všeho druhu. Ale co ty tvrdé? Ty mohou znamenat krabičku s kapesníky nebo obyčejnou knížku, ale většinou signalizují nějakou „opravdickou“ hračku.

Nejlepší dlouhodobý efekt vykazují víceúčelové stavebnice

Velmi populární jsou v poslední době magnetické stavebnice. Velkou pozornost si po celém světě vydobyly zejména korejské kreativní stavebnice MAGFORMERS a dřevěné magnetické stavebnice Genii Creation. Cvak, cvak a je hotovo, kdo by se zdržoval šroubováním nebo mechanickými závlačkami. Rychle se staví a rychle bourá. Metoda pokus a omyl je pro dětské konstrukční fantazie nejpřirozenější a improvizovaná řešení někdy svoji nápaditostí předčí i ty nejpečlivěji promyšlené záměry. Pokud je koncept stavebnice dostatečně nápaditý, je až k neuvěření, kolik různých staveb lze i z relativně málo dílků postavit. A s každým novým dílkem možnosti kombinací strmě rostou. Doporučuje se dokonce nové komponenty přidávat v určitých dávkách a postupně. Dárkem tak uděláte radost vícekrát a nových tvarů si obdarovaný více užije. S původní municí si vyzkoušel již téměř vše, a tak daleko více ocení konstrukční výhody, které mu najednou umožní jakákoliv čerstvá dávka.

Foto:  Magformers

Stavebnice, která zabaví i naučí

 Další přidanou hodnotou je pak výukový potenciál stavebnic. Některé jsou navrženy dokonce jako ucelený didaktický systém s odstupňovanou škálou úkolů, ke kterým se dodávají speciální učebnice a pracovní sešity. Děti se tedy zábavnou formou zároveň i učí. Je prokázáno, že hrou s Magformers i Genii Creation se žákům zlepšují studijní výsledky zejména v matematice a geometrii. Nemalý význam má ale i pro výtvarnou výchovu a návyky v týmové spolupráci. Náročnost úloh a složitost předloh je uzpůsobena věku, a tak lze vybírat z kolekcí určených již pro děti od 18 měsíců (série „Můj první Magformers“) stejně tak jako procvičit dovednosti i starších žáků 2. stupně ZŠ (Hi-tech modely s kinetickými komponenty na dálkové ovládání nebo výuková stavebnice „Pythagoras“). Nejvíce však magnetické stavebnice bodují u dětí ve věku od 3 do 10 let, zejména u předškoláků a mladších školáků. Není náhodou, že se MAGFORMERS stalo neobyčejně populární zejména v mateřských školách a dětských hernách. Děti si s touto stavebnicí vydrží hrát v kuse i několik hodin a od rozestavěných staveb je jen stěží odtrhnete. I z tohoto důvodu je Magformers laureátem mnoha tuzemských i mezinárodních ocenění a navíc také držitelem titulu „Správná hračka“, který uděluje odborná porota z řad dětských psychologů, pedagogů a výtvarníků.

Foto:  Magformers



Se stavebnicí MAGFORMERS se skutečně žádné meze fantazii nekladou. Jen pozor na padělky a napodobeniny. Originální Magformers je značková hračka splňující ta nejpřísnější bezpečnostní i hygienická kritéria. U napodobenin je to na druhou stranu vždy především nezodpovědná sázka do loterie.

Pokud Vás stavebnice MAGFORMERS po právu zaujala, není nic jednoduššího, než se za dalšími informacemi a zejména fotogaleriemi a videoukázkami vypravit na adresu www.magformers.cz

 

Články odjinud