Týden ve světě komiksu 24. 2. – 2. 3. 2003

Sdílej
 
Poslední únorové komiksové novinky vám představí druhý díl sci-fi série Strygy, třetí číslo Mangazinu, manga fanzinu vydávaného českým Manga klubem nebo ediční plán vydavatelství Mot na rok 2003.

Hrajte o Poslední pokušení!
Máme tu nové vydavatelství - Comics Centrum. To před nedávnem vydalo svou první publikaci Alice Cooper: Poslední pokušení . Takže co takhle si o jeden její výtisk zasoutěžit??
Soutěžte ZDE.

Foto
Právě vychází: Strygy 2
BB Art vydává pod názvem Nástrahy druhý díl poměrně dost povedené sci-fi série Strygy. A jak popisuje jeho děj?? Generální ředitel významného zbrojařského podniku je zavražděn během dovolené v Kordillerách - šlo o čin nějakého fanatika nebo o mstu? Stín dostane od svého tajemného zaměstnavatele pokyn, aby zahájila vyšetřování a odvrátila hrozbu, že firma padne do spárů Sandora G. Weltmana. Její kroky ji zavedou k Nivekovi, který se dosud nemůže vzpamatovat z nepříjemné aféry s okřídlenými bytostmi...

Mangazin č. 3 na síti
Ti z vás co nebyli na letošním Pragoconu a tudíž se nedostali k papírovému vydání třetího čísla Mangazinu, tj. comicsového (manga) fanzinu vydávaného Manga klubem , si ho nyní mohou ve formátu PDF stáhnout na stránkách tohoto klubu ZDE. A co na jeho 16 stránkách najdete? Dva kousky originální české mangy. Podívejte se.

Ediční plán Motu na rok 2003
Vydavatelství Mot odhalilo na svém webu komiksový program na tento rok. Takže stručně: vyjde Kontejner Maxe Anderssona (shrnující na 100 stranách téměř vše, co napsal kromě Pixyho ), Šelest (Murmur) dvojice Jerry Kramsky -Lorenzo Mattotti, Pot č. 4, Padoucnice 4, Světla Amalu 3 - Pitvorná vesnice, Donžon 3 a konečně Inseminátor, 80 barevných stran sci-fi a fantasy komiksů od Jiřího Gruse, Karla Jerieho, Prokůpka & Kučerovského, Zimčíka a snad i Wladimira 518.

Foto
Ukázky z Šelestu
Z titulů, uvedených vydavatelstvím Mot ve svém letošním edičním plánu, asi nejvíce zaujalo odhalené překvapení, komiks dvojice Jerry Kramsky - Lorenzo Mattotti Šelest (Murmur). Pilnější z vás již určitě kliknuli na kreslířovy internetové stránky, těm ostatním přinášíme první ukázky z originálních vydání právě teď.

9. týden na komiks.cz
V týdnu od 24. do 28. února jste si na serveru Komiks.cz mohli přečíst pět následujících článků:
Recenzi alba Než bude pozdě, prvního dílu sci-fi série Meteor
Recenzi série Complainte des landes perdues
Profil a přehled série Lanfeust de Troy
Profil scénáristy a kreslíře Stanislava Krásného
Devátý díl seriálu mapujícího chybičky v Rychlých šípech
A navíc také vyhlášení soutěže o album Alice Cooper: Poslední pokušení

Foto
Právě vyšlo: Slaine - Rohatý bůh 1
První album ze tří vydává Netopejr . Scénář Pat Mills (!), kresba Simon Bisley (!!), překlad Jan Kantůrek (!!!), 64 barevných stran v pevné vazbě a tvrdých deskách (!!!!). Naprosto nepostradatelné pro všechny milovníky barbarské fantasy!!!!!
Děj trilogie čtěte ZDE

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud