Týden ve světě komiksu 7. 4. – 13. 4. 2003

Sdílej
 
Po kratší odmlce vám opět přinášíme pravidelné zprávy ze světa komiksů. Přečtete si o připravovaném vydání dalších děl fenomenálního Moorea, nové Crwi, čtvrtém pokračování série XIII a řadě dalších zajímavostí.

Mooreování s BB Artem

Foto
Foto
Delší dobu zela sekce Připravujeme na stránce Edice komiks nakladatelství BB Art prázdnotou. Nyní je v ní však již deset položek, z nichž devět jsou tituly rozjetých, převzatých i novinkových komiksových sérií. To samo o sobě stojí za pozornost. Desátým titulem je však Top Ten Alana Moorea, který vychází za pouhých deset dní. Pozornému komiksofilovi by ovšem neměly uniknout ani další tituly, skryté v sekci Knihy komiksů. Nejedná se totiž o nic menšího, než o další kousky od fenomenálního Moorea (kdo četl Ligu výjimečných, ví o čem mluvím) - Swamp Thing a Z pekla.
Dále čtěte: recenze originálního vydání knihy Top Ten

Pátek s Muriel
Víkendový magazín Lidových novin Pátek otiskl článek Zuzany Bouškové "Pozoruhodný osud české Brigitte Bardot" o životě herečky Olgy Schoberové, která byla svého času láskou a múzou Káji Saudka. Saudkovi, který podle Schoberové kreslil podobu slavné
Muriel, se v textu dostalo prostoru ke vzpomínce. Celý článek je přístupný i na webu LN zde .
Recenzi komiksu Muriel a andělé můžete číst ZDE

Foto
Podrobný obsah nové Crwe2
V prvním čísle nové Crwe se pod rozvinutou vlajkou šéfredaktora Jirky Pavlovského budete moci setkat s těmito komiksy: kromě obligátního Loba (Lobocop) jsou to dva kraťasy od Alana Moora (Nesnesitelná lehkost světla a Greyshirt), jeden Batman (Dokonalý pár), další Torpédo (Dáma, která se nezabijí), něco Red Meatu a ukázka z nové série Troll z Troy. A k tomu si přidejte články o Moorovi, Marinim (Gipsy), sérii Troll z Troy, kultovní Ghost in the Shell a českém komiksu plus něco aktualit a první část Superseznamu všech dosud u nás vydaných komiksů. To vše za 99 Kč na 84 stranách. Vyjde 26. 4. na knižním veletrhu Svět knihy v Praze.

Foto
XIII konečně opět na scéně: Právě vychází Spads
Po několika letech si všichni příznivci thrillerů, ale hlavně autorské dvojky Van Hamme - Vance, konečně i u nás vymodlili pokračování kvalitní a úspěšné série XIII. Na tři díly vydavatelství Barlow tak navázal BB Art včera vydaným albem čtvrtým, nesoucím název SPADS. Formát A4 a tvrdá vazba jsou standardní, změny nastaly u ceny, 249 Kč za 46 stran, a překladu: Richard Podaný.
Recenzi francouzského vydání tohoto alba čtěte ZDE

15. týden na komiks.cz
V týdnu od 7. do 11. dubna jste na serveru Komiks.cz mohli nalézt následujících pět článků:
Recenzi alba Slaine: Rohatý bůh 1
Další díl publicistického seriálu o tuzemském komiksu přelomu 80. a 90. let
Recenzi třetího sešitu komiksu Schizo
První díl podrobného životopisu Tintinova tvůrce Hergého
Recenzi základní série ABC Warriors

Foto
Šmoulové jsou tu, zašmouleně!
Po mnoha letech se k nám opět vrací i v ČR tak populární dětský komiks Šmoulové a tentokrát dokonce v albu: 46 stran, měkká vazba, formát A4, cena 79 Kč. Vydává Albatros, autorem je sám stvořitel Šmoulů Peyo plus kolektiv a příběh nese název Šmoulí vynálezy. A co od nich čekat? Spoustu zdivočelých "robotů"...

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz

 

Články odjinud