Hra: Monopoly

Hra: Monopoly
Sdílej
 
Od hry Monopoly - European Landmarks Edition nečekejte převratné herní novinky. Světoznámá desková hra, která patří mezi herní veterány, nabízí osvědčenou kvalitu. Tentokrát však v luxusním kabátě.

Hasbro

Jak se hrají


Představovat podrobně Monopoly je nošení dříví do lesa. Hráči házejí kostkami a pohybují se po herním plánu. Herní políčka představují nemovitosti, které hráči mohou koupit, pokud na příslušné políčko vstoupí. Postupně se snaží dokoupit série nemovitostí, na něž následně kupují domy a hotely. Hodnota takto vylepšených pozemků se zvyšuje a při návštěvě protivníka získává majitel pozemku určitou sumu za pronájem. Záleží na obchodních schopnostech hráče, ale ve velké míře také na náhodě, zda bude prosperovat či zda vyhlásí bankrot.

Eura v banku


Novinkou luxusní evropské edice je, že místo ulic hráči nakupují státy Evropské unie. Jejich cena a zařazení do stejnobarevné série se odvíjí od data jejich připojení k unii či žádosti o připojení. Platí se samozřejmě v eurech a pro navození atmosféry je ve hře místo figurek osm cínových evropských pamětihodností. Místo klasické šance a pokladny tu najdete Evropský soud a Evropský parlament a kartičky významných evropských letišť.

Nedostatek


Ačkoliv hra vypadá značně proevropsky, o jednotlivých státech se v ní bohužel vůbec nic nedozvíte. V políčkách by přitom kromě vlajky mohlo být třeba uvedeno hlavní město a další informace.

3,5 / 5

 

Články odjinud