Stolní hra: Kanaloa

Stolní hra: Kanaloa
Sdílej
 
Na krásné havajské souostroví Oro nás zavádí desková hra Kanaloa. Stanete se náčelníkem jednoho ze čtyř domorodých kmenů bojujících o nadvládu nad ostrovy.

Blackfire

BOJ O OSTROVY



Na hrací desce se nachází celkem šestnáct ostrovů. Každý ostrov má jiné jméno, velikost a různý počet přístupových cest. Cílem hráče je ovládnut ostrovy pomocí mostů spojujících přístupové cesty. Mosty se umísťují kartami se jmény ostrovů, které si hráči každé kolo lížou z balíku. Každá karta představuje jeden most, jejž může hráč umístit na daný ostrov. Kdo má na ostrově nadpoloviční většinu mostů, automaticky ho ovládne a odstraní mosty protihráčů. Protivníkův most se dá také odstranit vyložením dvou karet. Hráč může mít v ruce maximálně pět karet a může z nich zahrát libovolné množství. Z vykládacího balíku jsou vždy čtyři karty vyloženy viditelně, takže je možné předem plánovat své tahy.
Po dobrání všech karet z balíku se přistupuje k prvnímu bodování, přičemž body se získávají za každý neobsazený most na vámi ovládaných ostrovech (zamezí se tak „opevňování“ ostrovů). Následuje závěrečné kolo, které určí vítěze.

JEDNODUCHÉ A GENIÁLNÍ!


Zkušenější hráči mohou zkusit rozšířenou verzi Kanaloa - Moc bohů, při které se na ostrovy náhodně rozmístí magické kameny se speciálními funkcemi.
Kanaloa vůbec není tak jednoduchá, jak se může zpočátku zdát. Chytře promyšlená pravidla nabízejí nepřeberné možnosti strategie a herních stylů. Kanaloa je neuvěřitelně zábavná a svižná hra, která vás udrží v napětí až do konce. Doporučuji všem milovníkům deskových her.

*****

 

Články odjinud