HULK, když se naštveme, tak budeme zlí

HULK, když se naštveme, tak budeme zlí
Sdílej
 
Do kin se blíží další filmová adaptace slavného komiksu. Příběh o příjemném chlapíkovi, který když se naštve, zezelená, narostou mu svaly a všechno kolem sebe rozseká. To je Neuvěřitelný Hulk.

Každý občas potřebuje do něčeho praštit nebo si alespoň zařvat, když ho něco vytočí. Ovšem vědec Bruce Banner (Edward Notron) s tím má trochu trable.


Při testování atomové bomby schytal pěknou nálož radioaktivního záření a od té doby ho není radno rozčilovat. Kdykoliv mu začne stoupat adrenalin v krvi, hrozí nebezpečí, že se z něj stane půltunové monstrum, které si s policejním autem hází jako se softbalovým míčkem. Řeč je samozřejmě o Hulkovi, zeleném alter egu Bruce Bannera.

Nechci být super


Postava Hulka se poprvé objevila v roce 1962 v sešitu Neuvěřitelný Hulk a patří do velké stáje komiksového království Marvel Comics. To má na svědomí i takové frajery, jako jsou Spider Man, X-Man nebo Kapitán Amerika. Hulk se ale od všech jmenovaných poněkud liší, protože je tak nějak superhrdinou proti své vůli. Jeho snem není chytat zloduchy nebo zachraňovat planetu, jak bývá u hrdinů obvyklé, ale naopak se zbavit svých nadlidských schopností. Bruce Banner totiž neumí Hulka moc ovládat, ze svých ničivých eskapád si nic nepamatuje a pro své okolí je tak dost nebezpečný.

Zachraňte vojína Hulka


Po ne moc úspěšné jedničce se Hulk chystá do kin vtrhnout podruhé a s větší razancí. Tvůrci filmu slibují víc akčních scén, větší spád a mi jim musíme dát za pravdu. Bruce Banner se schovává kdesi v Jižní Americe, pracuje v továrně na limonádu, ve volných chvílích medituje a snaží se najít lék na svoji nemoc. Nebyla by to ale všemocná americká armáda, kdyby ho nevypátrala. Generál Thaddeuse Rosse (William Hurt) by totiž Hulkovy zelené svaly moc rád viděl v zelených barvách americké uniformy. A že by to byla pořádná uniforma!


Naštvat se, či nenaštvat se, toť otázka


Aby toho nebylo málo, na scéně se objeví ruský žoldák Blonsky (Tim Roth), který má svoji práci od srdíčka rád. A proto, aby se Hulkovi stal rovnocenným protivníkem, je schopen udělat cokoliv. Z Blonského se tak v průběhu filmu stane Abomination, potvora větší a silnější než náš zelený sympaťák Shrek... pardon, vlastně Hulk. Před Bannerem tak stojí otazník: Má se dobrovolně zříct svého vlastního "slušného" já, zezelenat vzteky a rozdat si to s Abominationem jako chlap s chlapem (respektive jako monstrum s monstrem) nebo si zachovat klid v duši a nechat ho rozmlátit půlku New Yorku?
Foto

Premiéra filmu v ČR je 17. července 2008!

 

Články odjinud