Kino tip na akční sci-fi AVATAR + ukázky z filmu v článku!

Kino tip na akční sci-fi AVATAR + ukázky z filmu v článku!
Sdílej
 
Režisér James Cameron je jedním z nejzručnějších filmařů poslední doby. Na svém kontě má zářezy jako Terminátor (1984), Vetřelci (1986) nebo jedenácti Oscary ověnčený Titanic (1997). Nyní se po dvanácti letech vrací na filmová plátna. A ve velkém stylu!

 

Na dokončení snímku Avatar, který je bezesporu vstupenkou do nového fascinujícího světa, musel slavný režisér čekat přes deset let. Technologie totiž nebyly na takové úrovni, aby mohl snímek vzniknout přesně podle jeho představ. Jestli ale čekáte další slátaninu založenou pouze na digitálních efektech, jste vedle. Avatar triková animace nesvazuje. Naopak se stává jeho úžasnou a přirozenou součástí, pomáhá filmu vyprávět příběh.

 

James Cameron vytvořil fascinující svět planety Pandora s pečlivostí hodináře. Obrovské širokoúhlé plátno se tak jen hemží detaily v podobě neuvěřitelných živočichů a rostlin, jejichž podoba je mnohdy inspirována podmořským světem. Když pak díky 3D technologii proplouváte gigantickým vznášejícím se pohořím, je to opravdu zážitek.

 

Chystáte se do kina na Avatar? Klikněte SEM a uvidíte, co vás čeká!

 

Ve filmu se prohodily tradiční role a agresivními vetřelci, před kterými je potřeba zachránit unikátní přírodní ekosystém, jsou lidé. Ti udělají vše, aby získali nesmírně vzácný kov, jehož největší ložisko se nachází pod rodným stromem přírodního národa Na’vi, který žije v dokonalé symbiose se svým okolím.

 

Hodnocení: 85 %

+ 3D technologie vás vtáhne do nového světa, dechberoucí mimozemská fauna a flora, téměř tříhodinová zábava

- špatný dabing, příběh „sešitý“ z několika jiných filmů

Avatar, USA, 2009, 166 minut, režie: James Cameron, premiéra: 17. 12. 2009

 

Klíčová slova:
film, avatar, sci-fi
 

Články odjinud