Zlatý oříšek 2013

Zlatý oříšek 2013
Sdílej
 
Říká ti něco soutěž Zlatý oříšek? Pokud ne, tak následující řádky jsou určené právě tobě. Protože určitě i ty vynikáš v nějakém oboru.

 

Nemusíš být zrovna mistr světa ve fotbale nebo klavírní virtuóz. Stačí, když jsi třeba machr přes počítače nebo jen dobře rozumíš kaktusům.

Zlatý oříšek je totiž soutěž určená všem, kterým už bylo 6, není jim víc než 15 let a vynikají v jakémkoli oboru lidské činnosti. A pozor, jedinečnost téhle soutěže je také v tom, že nemá žádné kategorie. Takže tu mají příležitost všechny holky, kluci, páry i party (skupiny, kolektivy), které v daném roce vytvoří nebo učiní něco výjimečného.

A jak se do soutěže můžeš přihlásit (nebo svého kamaráda, spolužáka)? Na adrese www.zlaty-orisek.cz najdeš přihlášku, kterou pošleš nejpozději do 10. října na adresu: Zlatý oříšek, Olšanská 54/3, Praha 3, 130 00.

Z přihlášených holek, kluků a kolektivů vybere komise složená z odborníků 30 finalistů z celé České republiky. Za těmito kandidáty a jejich rodinami přijedou osobně zástupci Zlatého oříšku a nejenže tu pořídí fotografie, ale natočí s nimi i videovizitku. Finalisté se o cenu utkají při natáčení televizního a rozhlasového  pořadu. Ten bude k vidění a slyšení na Nový rok 2014 v České televizi a v Českém rozhlase. V závěru pořadů se tedy dozvíme, kterých 10 účastníku si ocenění odnese.

 

Hlasujte v Zlatém oříšku ABC!!!

 

Zlatý oříšek ABC •  ABC

 

Ale to není všechno! Mediální partneři: časopis ABC, Český rozhlas a Česká televize se už po několik let rozhodli, že dají všem třiceti druhou šanci a všechny je znovu po 1. lednu vrací do hry.

Postupně je všechny představuje a nechává na divácích, posluchačích a čtenářích, který z nich si odnese ceny: Zlatý oříšek čtenářů ABC, Zlatý oříšek posluchačů Rádia Junior a Zlatý oříšek diváků České televize. A teď pozor! Představ si, že letos si všechny tři Zlaté oříšky z doprovodných soutěží odnesl Aleš Krčil, který vyniká v matematice, přírodopise, zeměpise, hraje šachy a stolní tenis.

Všechny potřebné informace najdeš na webových stránkách Zlatého oříšku www.zlaty-orisek.cz. O soutěži Zlatý oříšek čtenářů ABC se samozřejmě dozvíš nejen na našich webovkách, ale i v ábíčku.

Takže, holky, kluci, kamarádi, páry, kolektivy, pokud jste v čemkoli výjimeční – umíte tvořit webové stránky, dobře tancujete, děláte chemické pokusy, závodíte v atletice, chováte třeba ovce, píšete básničky a tak dále a tak dále, neváhejte!