Astro Racers: 12 – Venture Blade

Astro Racers: 12 – Venture Blade
Sdílej
 
V ABC vychází vystřihovánky ze série sci-fi letounů, které se účastní meziplanetárních závodů Astro Racers.


Astro Racer číslo 12

Stroj Venture Blade pochází od vývojové skupiny Venture Extreme. Extrémní tvarová studie je vybavená dvojicí upravených EHTF (ExpansiHydroToroidFusion) motorů, což je pro tento typ letounu zvláštní. EHTF motory jsou spíše doménou velkých podsvětelných lodí. Kdyby se teamu opravdu podařilo zabudovat tuto technologii do tak malého stroje, tak výsledný efekt bude doslova extrémní. Na vývoji se z větší části podílel Lucemburský stát, který také doporučil pilota tohoto nevšedního letounu. Je jím místní šampionka v extreme racingu, 37letá Amanda Ross. S vývojovou skupinou je Amanda již šest let v blízkém kontaktu. Dá se tedy předpokládat, že s letounem bude naprosto sžitá.

 

Návodná kresba •  Jan Rükr

 

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

1. Díly 5 a 7 podlepte kancelářským papírem, případně čtvrtkou (gramáž přibližně 120–160 g/m2). Jednotlivé díly vystřihněte.

2. Hrany, jež budete tupým nožem rýhovat z líce tisku, jsou zakresleny čárkovanou čarou (- - -), papír ohněte lícem od sebe. Hrany, které budete rýhovat z rubu tisku, jsou kresleny čerchovanou čarou (-.-.-), papír ohněte lícem k sobě.

3. Jednotlivé díly lepte pomocí chlopní. Umístění dílů je vyznačeno v místě přilepení shodným číslem.

 

NÁVOD NA SLEPENÍ

1. Vystřihněte, narýhujte a slepte kokpit 1. Na jeho pravou stranu přilepte rameno 2, na levou stranu rameno 3.

2. Slepte motorové gondoly 4 a 6. Následně je přilepte na příslušná místa ramen kokpitu – pravou gondolu 4 na rameno 2 a levou gondolu 6 na rameno 3.

3. Na pravou gondolu 4 přilepte podlepené křídlo 5, na levou gondolu 6 přilepte podlepené křídlo 7. Na spodní část gondol dolepte podvozek z dílů 8 a 9 – podvozkovou část 8 na pravou gondolu 4 a podvozkovou část 9 na levou gondolu 6.

 

Povídková soutěž o 3 fotoaparáty s kamerou

Připravili jsme pro vás soutěž, ve které nebudete potřebovat umět skvěle stavět modely ani nebudete muset mít výtvarné nadání. Stačí vymyslet a napsat příběh s tématikou závodů ASTRO RACERS. Povídky budeme uveřejňovat na webu a na konci soutěže odměníme autory nejlepších povídek digitálními fotoaparáty s kamerou. Tři výherce vybere šéfredaktor ABC Zdeněk Ležák.

Inspiraci můžete hledat na webu abicko.cz v sekci 3D modely. Najdete tu úvodní text série Závody Astro Racers začínají i jednotlivé medailonky k dosud uveřejněným letounům od autora vystřihovánek Honzy Rükra.

Povídky s rozsahem do 2000 znaků (písmen) posílejte na adresu marika.tesarova@ringieraxelspringer.cz s označením ASTRO RACERS do 30. 9. 2012. Nezapomeňte napsat vaše jméno, věk a adresu.

 

 

Astro Racers: 22–Lambo 2

Astro Racers: 22–Lambo 2

09-D9 Racer

09-D9 Racer

Astro Racers: O2-Rival RTX

Astro Racers: O2-Rival RTX

Klíčová slova:
astro racers