Vojenská technika: Motorový člun Stridsbat 90

Vojenská technika: Motorový člun Stridsbat 90
Sdílej
 
Druhý model sady konstrukčně vychází z rychlého útočného výsadkového plavidla Stridsbat 90.

 

 

Obrněný člun umožňující výsadek osmnácti plně vyzbrojených mužů se do výzbroje začal zavádět ve Švédsku od poloviny 90. let. Člun je charakterizován nízkou hmotností a ponorem, vysokou rychlostí i manévrovací schopností.

Dvojitá vodní tryska, kterou člun používá místo klasického lodního šroubu, umožňuje provádět ostré zatáčky a při zpětném chodu je člun schopen zastavit na velmi malou vzdálenost. Proto je Stridsbat 90 vhodný pro službu v pobřežních vodách i na větších řekách.

Podle místa použití se verze člunů mírně liší. Například čluny sloužící v tropických vodách jsou vybaveny systémem chlazení paliva. Náš model je verze člunu s dělovou věží Amos vybavenou dvojitým 120mm minometem s dostřelem 10 km.

 

 

Druhá vlna Papírové armády ABC •  Kosťa Chadziantonidis

 

 

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

Všechny části předem narýhněte.

 

NÁVOD NA SLEPENÍ

1. Slepte střední část trupu 1. Sestavte přední část trupu 2 a zadní část trupu 3. Díly 1, 2 a 3 pod mírným tlakem přilepte k sobě. Plochu pro nakládání 4 nalepte zezadu na díl 3. Boční skříně 5 a 6 přilepte k dílům 1 a 3.

2. Slepte spodní část kabiny 7 a horní část kabiny 8. Celek nalepte na díly 1 a 2. Slepte poklopy 9, 10, 11 a přilepte je na díly 2, 7. Schránky na nářadí 12 a 13 nalepte za kabinu na díl 1. Slepte dělovou věž 14 a hlaveň 15. Celek nalepte na díl 1. Plochy pro posouvání nákladu 16, 17 přilepte k dílům 3 a 4. Bednu s nákladem 18 nalepte na díl 3.

3. Zadní zábradlí 20 nalepte na bednu 19, celek přilepte na díl 3.   Pravé zábradlí 21 a levé zábradlí 22 nalepte z obou stran na díl 3.

Slepte skříně pro radary 23, 24 a celek nalepte shora na díl 8.  Anténu slepte s dílů 25, 26 a nalepte ji na díl 8.

 

Druhá vlna Papírové armády ABC •  Honza Mudra

 

 

Vojenská technika: Vrtulník

Vojenská technika: Vrtulník

Vojenská technika: Ponorka USS Dallas SSN-700

Vojenská technika: Ponorka USS Dallas SSN-700

Vojenská technika: Pouštní liška Fennek

Vojenská technika: Pouštní liška Fennek