Papírový svět: Mistrovství se blíží! Robot zdarma!

Papírový svět: Mistrovství se blíží! Robot zdarma!
Sdílej
 
Prázdniny se pomalu chýlí ke konci, nastanou školní, možná i jiné starosti, ale to neznamená, že byste měli zanevřít na papírové modely. Naopak, můžete se třeba přichystat na Mistrovství ČR v papírovém modelářství a zjistit, jak dobří vlastně jste. Nebo si stáhněte zdarma vystřihovánku bojového robota MSN-00100.

Mistrovství ČR v papírovém modelářství

Letos ve znamení Dakaru

Pokud stavíte papírové modely a domníváte se, že jejich kvalita je na dobré úrovni, máte možnost si vyzkoušet, jak byste dopadli v ostré konkurenci zkušených harcovníků. Stačí zavítat na Pohár Kyjovské Radnice 2016, kam můžete přivést své modely k posouzení.

Událost je zajímavější hned z několika důvodů. Předně je pojata jako Mistrovství ČR v papírovém modelářství – taková akce probíhá každoročně jen jednou a je putovní, takže ji pokaždé hostí jiní pořadatelé. Letos se tedy „šampionát“ odehraje v tělocvičně DDM Kyjov v Husově ulici. Podrobné instrukce najdete na propozicích samotných pořadatelů, včetně soutěžních kategorií, ať věkových nebo tématických.

V jednání je i přítomnost Dakarského speciálu, protože jedna ze speciálních soutěžních kategorií se týká právě modelů dálkových soutěží rallye. K vidění bude i přehlídka místní hasičské jednotky, takže milovníci zavilých nepřátel červeného kohouta si jistě přijdou na své.

Papírový svět: Vystřihovánky Boeingu a školy zdarma

Papírový svět: Vystřihovánky Boeingu a školy zdarma

Papírová archeologie pokračuje

Jako další velké lákadlo může být vůbec první možnost si zakoupit knižní pokračování projektu Papírová archeologie – v rámci výstavy se vůbec poprvé na veřejnosti představí druhý díl autora Stanislava Fajkuse a jeho kolektivu.

V publikaci o rozsahu více než 250 stran se můžete projít „zlatou érou“ ABC, tedy obdobím let 1970 – 1976, prohlédnout si přes několik set ilustračních obrázků a jako bonus se novopečený majitel publikace dočká unikátního, dosud nepublikovaného modelu arch. Richarda Vyškovského, už třetí série Archeologického atlasu a především vůbec poprvé i krabičky na tyto kartičky.

Doposud byly vydávány jen „boxy“ na přírodovědný atlas, nyní se díky umění a fortelu tvůrce vystřihovánek Ladislava Badalce dočkáme i krabičky technické. Posledním dárkem pro majitele Papírové archeologie 2 bude bonus od Království železnic.

Papírový svět modelů a vystřihovánek •  archiv

Robot ke stažení MSN00100

Milovníci bojových strojů budoucnosti mohou navázat na někdejší vystřihovánku robota Battletech a pustit se do detailně provedeného prototypového bojovníka MSN00100 Hyaku Shiki. Jde o další model rozšiřující řadu robotů v měřítku 1:60. Jedná se funkční provedení a jak je patrné, vyžaduje určitou modelářskou zručnost. Varianta MSN-00100 (stejně jako další verze MSN-100 a MSN-001) jsou zdarma ke stažení tady.

Více o vystřihovánkách najdete tady

Papírový svět: Výstava vystřihovánek a déčko zdarma

Papírový svět: Výstava vystřihovánek a déčko zdarma

Svět papírových modelů: Pojďte do toho s námi!

Svět papírových modelů: Pojďte do toho s námi!