Papírová armáda ABC: U-78 Barakuda

V sérii Papírová armáda ABC pokračujeme modelem útočné ponorky U-78 Barakuda.

 

 

Protože skutečná ponorka je příliš velká, zvolili jsme jako předlohu pouze její vynořenou část. Posádku ponorky tvoří 80 mužů. Všichni jsou specialisty ve svých oborech, od kapitána, lékaře až po zbraňové operátory. Ponorka má jaderný pohon, což jí umožňuje několikaměsíční plavbu pod hladinou bez nutnosti vynořit se. Je proto vybavena i systémem recyklace vzduchu a vody. Pro vlastní ochranu je vybavena dvěma protiletadlovými děly. Z těch se střílí, jen když je ponorka vynořená. Pro útok na vzdálenější hladinové a podhladinové cíle je vybavena dvěma torpédomety. Účinný dostřel torpéd je 12 km. Pro útok na pozemní cíle je určeno osminásobné odpalovací zařízení balistických raket s dostřelem několika tisíc kilometrů. Jsou umístěny v raketovém silu za věží ponorky. Rakety s jadernou hlavicí mohou být odpáleny pouze se souhlasem prezidenta a velitele strategických sil.

 

 

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

Všechny části předem narýhněte. Červené šipky označují hrany, které budete ohýbat směrem k sobě.+

 

NÁVOD NA SLEPENÍ

1. Slepte střední část trupu 1. K dílu jedna přilepte příď 2. Zadní část trupu 3 přilepte na díl 1. Záď 4 pak přilepte k dílu 3. Kryt raketových šachet 5 nalepte na díl 3.

2. Slepte věž 6 a nalepte ji na díl 1. Zadní část věže 7 přilepte k dílům 1 a 6. Stabilizátory 8 (2x) nalepte na díl 6. Děla 9 (2x) nalepte na díly 1 a 7.

3. Přední zábradlí 10, 11 nalepte na díl 1. Zadní zábradlí 12, 13 nalepte na díl 7. Anténu 14 a periskop 15 nalepte shora na díl 6.

Pokud budete chtít, můžete si z modrého papíru vystřihnout obdélník 15x15 cm a ponorku na něj položit.

 

Papírová armáda ABC: Letadlo F-41 Kondor

Pacifik 1945: Diorama s tanky

Dioráma Vietnam 1968

Klíčová slova

ponorka, papirova armada abc, barakudaFacebook komentáře