Avengers: Endgame – Režiséři odhalují záhadu Captaina Ameriky

Ve filmu Avengers: Endgame se toho stane hodně na začátku i v průběhu děje. Ale zvlášť konec vyvolává hodně otázek. Většina se jich týká osudu Captaina Ameriky. Režiséři Anthony a Joe Russoovi poodhalili filmovou záhadu a napověděli, co si o tom máme myslet.

 

Následující text je jeden velký spoiler k filmu Avengers: Endgame. Jestli jste ho ještě neviděli, dál čtěte jen na vlastní nebezpečí, že si zkazíte překvapení (nebo se vraťte později).

Konec Avengers: Endgame

Konec filmu Avengers: Endgame vyvolává mnoho otázek (na největší z nich odpovídáme tady). Jedny z nejdůležitějších se týkají soudu Captaina Ameriky. Režiséři Joe a Anthony Russovi prozradili v rozhovoru pro zahraniční magazín Entertainment Weekly (na webu EW.com), že to není náhoda. Avengers: Endgame úmyslně končí tak, abychom se už během závěrečných titulků začali usilovným přemýšlením zuřivě drbat na hlavě.

Po porážce Thanose vyrazí Steve "Captain America" na samostatný výlet zpátky do minulosti. S sebou má všechny Kameny nekonečna a Thorovo nové kladivo Mjolnir. Podle plánu se má vrátit jednotlivé artefakty tam, odkud byly předtím odebrány, aby nedošlo k trvalému narušení časových linií. Zkrátka: aby všechno proběhlo tak, jak jsme to viděli v předchozích filmech od prvních Avengers až po Avengers: Infinity War. Podle plánu se má Cap vrátit během několika vteřin zpátky. Což se nestane… Steve Rogers se sice vrátí, ale podstatně starší. A prozradí, že konečně prožil život, jaký si zasloužil.

Otazníky Captaina Ameriky

Co to znamená? Vrátil se Captain America do minulosti Avengers nebo žil v úplně jiné – alternativní dimenzi? Režiséři Režiséři Anthony a Joe Russoovi prozradili, že b) je správně. Návrat Captaina Ameriky do minulosti vytvořil jinou časovou linii a realitu. Režiséři poukazují na to, že otázkou je, jak se zestárlý Cap vrátil zase zpátky a odkud vzal úplně nový štít (jeho vlastní byl přece zničen během závěrečného souboje s Thanosem). Na to však odpověď nečekejte. Russsoovi prozrazují jedině to, že někde za tím vším se ukrývá zajímavý příběh – který možná jednoho dne uvidíme.

Otazníků okolo odchodu a návratu Captaina Ameriky je ještě více:

Věděl Bucky "Winter Soldier", že se Captain America "nevrátí"?

Režiséři potvrzují, že ano.  Otázkou je: jak? Před cestou do zpátky do minulosti se Bucky loučí s Capem, jako by tušil, že se jejich cesty rozdělí na dlouho dobu. Jak to věděl, možná zjistíme v jednom z připravovaných seriálů studia Marvel – Falcon a Winter Soldier.

Komu opravdu patří nový štít?

Captain America daruje Falconovi nový štít a ptá se ho, jaký je to pocit. Falcon odpovídá: "Jako by nebyl můj." Cap reaguje: "Ale je." Chce tím Falcona ujistit, že opravdu nastal čas, aby nastoupil na jeho místo? Nebo to myslí jinak? Je to štít z jiné dimenze, ve které Captain America postupně zestárnul a pak ho vystřídal jiný Falcon? Jestli ano, co se s ním stalo? Russoovi potvrzují, že to všechno jsou důležité otázky, ale schválně na ně neodpovídají. Zdá se, že studio Marvel plánuje naservírovat nám odpovědi někdy v budoucnosti.

Kdo se stal manželkou Captaina Ameriky?

Peggy Carter, se kterou tančí na konci, to je jasné. Jenže byla to Peggy Carter z jiné dimenze? To bychom se mohli dozvědět z připravovaného animovaného seriálu What If? Ten se zaměří na alternativní příběhy o tom, co by se stalo, kdyby se klíčové události historie Marvelu odehrály jinak. První potvrzená epizoda se zaměřuje na to, co kdyby se Peggy Carter stala Kapitánkou Amerikou místo Steva Rogerse. Co když se Captain America, kterého známe, zabydlí právě v této realitě?

Filmový hit Avengers: Endgame uzavřel první Infinity ságu studia Marvel. Ale je jasné, že další příběhy nás teprve čekají. Ze všeho nejdříve uvidíme Spider-Mana a jeho evropský výlet Daleko od domova letos v létě.  

>>Souboj superhrdinů: Rozhodni, kdo je nejlepší!


Avengers: Endgame - Odpovědi na největší otázky z filmu

Spider-Man: Daleko od domova – Nový trailer přímo navazuje na Avengers: Endgame

Evoluce superhrdiny: Jak se měnil Captain America?

Captain Marvel: Tajemství zrušené titulkové scény odhaleno

Trailer na film Avengers: Endgame:

Klíčová slova

marvel, film, avengers, Captain America, Avengers: Infinity War, zábava, Avengers: EndgameFacebook komentáře