Dobrodružné podzemí: herna karetních a deskových her

Dobrodružné podzemí: herna karetních a deskových her
Sdílej
 
Když objevovat bájné světy her na hrdiny, tak jedině v podzemí – volnočasovém centru (nejenom) pro děti a mládež Klub her Dungeon.

Už dávno neplatí, že karty se rovnají hazardu, jediná opravdová desková hra jsou šachy a pořádnou zábavu si užijete jenom s počítačem. Máme tu přeci slavné strategické hry jako Osadníci, Carcassone nebo Agricola. Sběratelské hrací karty Magic: The Gathering, World of Warcraft nebo Yu-Gi-Oh!. Však vám v Ábíčku ty nové pravidelně představujeme. Bohužel, kdybychom si koupili každou pecku, která nás zaujme, přišli bychom rychle na buben.

Naštěstí je tu pražská Herna Dungeon a obchod MysticShop, která umožňuje vypůjčit si a ve svých stylově podzemních prostorách vyzkoušet desítky deskových a karetních her. "Hlavním smyslem herny je samozřejmě zábava, ale děti se zároveň odlepí od počítače a seznámí se s novými kamarády. Sběratelské karetní hry jsou navíc v angličtině, což je pro hráče asi nejzábavnější forma, jak si tento jazyk procvičit. Dost často se také stává, že hru začne hrát se svým potomkem i některý z rodičů," říká jeden z autorů projektu a herní nadšenec Štefan Čonka.

Častý návštěvník herny Dungeon •  Štefan Čonka

Velkou oblibu si v Dungeonu získali tzv. wargames, při kterých se po bojové mapě hýbe se skutečnými armádami. Nedávno se odehrál turnaj ve Warhammeru, který byl spojený s modelářskou soutěží "Zlatý goblin". Hráči si totiž figurky sami rádi barví. V Dungeonu se ale pořádají i další turnaje a ligy prakticky ve všech nejznámějších hrách. O zajímavé ceny bojují třeba fandové Magic: The Gathering skoro každý den. A že vás některá hra zaujala, ale neumíte ji? Žádný strach, se základy vám pomohou další hráči nebo ochotná obsluha Dungeonu.

Klub her Dungeon
U Skládky 7/1470
Praha 9
Po-Pá: 12-20 hod.
So-Ne: 10-20 hod.
www.hernadungeon.cz
dungeon@mysticshop.cz

Dungeons: Nikdy nebylo tak dobré být zlý

Dungeons: Nikdy nebylo tak dobré být zlý

Protáhněte se u televize: neseďte na zadku a začněte hrát!

Protáhněte se u televize: neseďte na zadku a začněte hrát!

 

Články odjinud