Tintinova dobrodružství: Přichází hrdina beze jména

Tintinova dobrodružství: Přichází hrdina beze jména
Sdílej
 
Podle badatelů je Tintin pouze příjmením nebo pseudonymem. A protože Tintin právě míří do kin, pojďme se společně podívat, co je tenhle komiksový hrdina zač!

 

Ať se to zdá sebevíc neobvyklé, za 82 let Tintinovy existence nikdy nebylo odhaleno jeho křestní jméno. Stejně nedopátratelný je i jeho věk. Nachází se napůl cesty mezi chlapcem a mužem a často je v příbězích oslovován jako mladík. I jeho bydliště je zastřeno tajemstvím. Víme sice, že bydlí v Belgii na adrese Rue du Labrador 26 (Labradorská ulice 26), ale nikde se už nedočteme, v jakém městě tato ulice leží. Nejpravděpodobnějším městem se zdá být Brusel, kde Labradorská ulice opravdu existuje.

Reportér se psem

Podobu a duši Tintinovi vdechl belgický ilustrátor Georges Rémi přezdívaný Hergé. 10. ledna 1929 se Tintin objevil poprvé v komiksovém stripu pro magazín Le Petit Vingtième, dětskou přílohu belgických novin Le XXe Siècle (Dvacáté století). Bez nadsázky lze říci, že Tintin má v sobě ždibec z Indiana Jonese a špetku Sherlocka Holmese. Povoláním je reportér, proto se nabízí i teorie, že slovo Tintin je novinářským pseudonymem, který tehdy nebyl ničím neobvyklým. Díky reportážím cestuje Tintin i se svým věrným psem Filutou po celém světě. Oba se vždy nachomýtnou u záhady, kterou je nutné vyřešit. Platí ale neměnné pravidlo. Čím více stop Tintin nachází, tím hlouběji se dostává do stále nebezpečnějších situací. Vyvázne z nich vždy až na poslední chvilku za pomoci svého důvtipu, psa Filuty a hlavně díky velké porci štěstí.


(Celý článek si přečtete v tištěném ABC číslo 22.)

 

Úlet! Komiks od Saudka za pět tisíc

Úlet! Komiks od Saudka za pět tisíc

Slepý superhrdina z Ďáblovy kuchyně přichází

Slepý superhrdina z Ďáblovy kuchyně přichází

 

Články odjinud