Vesmírné záhady: Nad sluncem létá UFO?

Vesmírné záhady: Nad sluncem létá UFO?
Sdílej
 
Ve vesmíru se občas vyskytují jevy, které mnozí lidé považují za záhadné. Patří mezi ně i pozorování naší nejbližší hvězdy, v jejíž blízkosti se prý celkem nedávno objevila tajemná UFO?

 

Zkratka UFO pochází z angličtiny a označuje Unidentified Flying Object - tedy česky neidentifikovatelný létající předmět. Jedná se o objekty, spatřené na obloze, u nichž nebyl dokázán přírodní ani lidský původ a jejich identita zůstává neobjasněna.

Tajemné záběry z družic

Podle názorů některých lidí byly tato záhadná tělesa zaznamenaná také na záběrech z umělé družice SOHO, která snímá naši nejbližší hvězdu Slunce. Velká UFO se měla objevit u Slunce 12. a 16. června letošního roku. Ale prý to nebylo zdaleka poprvé, ani naposled.

Další tajemné objekty se u naší mateřské hvězdy prý vyskytly teprve před několika dny 30. srpna. Předtím se tam měly objevit už počátkem tohoto roku. A to pořád ještě není všechno. Podivné aktivity kolem Slunce prý byly zaznamenány solárním satelitem projektu Stereo už před dvěma lety.

 

 

Kosmické lodě z jiných světů nebo obyčejný blábol?

Všechna údajná tělesa by podle srovnání s velikostí Slunce musela dosahovat obří velikosti takřka o rozměrech naší planety. Zároveň by musela odolat žáru několika tisíc stupňů Celsia, který poblíž této žhavé hvězdy panuje. Otázkou tedy je, jestli je něco takového vůbec možné?

NASA si podle vyjádření svých zástupců myslí, že ne. Neidentifikovatelné objekty na fotografiích jsou podle nich pouze chyby jejich optické techniky nebo speciálního softwaru pro zpracování obrazu. Způsobit je mohla změna rozlišení fotografie a odfiltrování silné sluneční záře.

 

 

Co ukrývá vesmír?

Fyzik Nassim Haramein, který je propagátorem teorie mimozemských návštěv na Zemi, jde o důkaz, že se v blízkosti Slunce pohybuje technika jakési vyspělé kosmické civilizace.

Přestože, že pravděpodobně jde pouze o Harameinovu fantastickou představu, je zvláštní, že se podobné chyby objevují na snímcích Slunce tak často. Jestli se u naší hvězdy děje něco záhadného, možná napoví přidaná videa.

 

 

Opravdoví Muži v černém: Existují a pronásledují svědky UFO?

Opravdoví Muži v černém: Existují a pronásledují svědky UFO?

Návštěvy z vesmíru: Létají k nám ufoni?

Návštěvy z vesmíru: Létají k nám ufoni?

Průvodce mimozemskými rasami: Kdo je kdo?

Průvodce mimozemskými rasami: Kdo je kdo?

Klíčová slova:
vesmir, ufo, Slunce
 

Články odjinud