Harry Potter a vesmír! Nejzajímavější projekty pro Google VR

Harry Potter a vesmír! Nejzajímavější projekty pro Google VR
Sdílej
 
Že se vám zalíbily levné VR brýle Daydream od Googlu? Nám taky! Podívali jsme se i na aplikace, které se na nás chystají. Je mezi nimi i Harry Potter a vesmír!

 

Jestli vám utekly informace o brýlích pro virtuální realitu Daydream od Googlu, rychle se podívejte sem: Google přichází s virtuální realitou. Teď si projedeme aplikace, které se chystají. Nejsou všechny, ale jen ty nejzajímavější. Z těch ostatních zmiňme alespoň streamovací služby pro filmy a seriály jako je Netflix nebo Hulu a služby Google, jako je YouTube nebo Street View.

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Aplikace pro Google VR •  archiv

Fantastická zvířata a kde je najít, tak se jmenuje učebnice, kterou napsal Mlok Scamander a předmluvou knihu opatřil samotný Albus Brumbál. Kniha je zmiňována v literatuře, ale vyšla dokonce v češtině, připravuje se podle ní film a nyní se do ní budeme moci podívat. Navštívíte kabinet kuriozit a další místa, na kterých budete kouzelnou hůlkou (ovladačem) objevovat... fantastická zvířata! Fantastické!

Gunjack 2

Nemusíte fantasy, ale spíš scifi? Pak jsi na správném místě, pilote! V Gunjack 2 se posadíte do stíhačky u planety New Eden. Z nekonečných temných vesmírných hlubin se řítí jeden enemák za druhým, takže budete mít hodně práce. Předchůdce Gunjacku byl extrémně oblíbený na Samsung Gear VR a stojí za ním autoři EVE Online, tímpádem je jasné, že je na co se těšit.

Star Chart

Ve vesmíru ještě chvíli zůstaneme. Už ale nebudeme střílet do emzáků, ale kochat se hvězdami, mlhovinami a galaxiemi. Hvězdná mapa Star Chart je pro mladého astronoma hotovým zázrakem: Obklopí vás vesmírným prostorem se skutečnými hvězdami a budete se skrz něj moci pohybovat, jako by vůbec nebyla zima. Však také není. Star Chart známe z ostatních VR brýlí a víme, že je super.

Jak to vypadá v centrále Googlu? Podívejte se tady

Wizards Unite: Lov fantastických zvířat

Wizards Unite: Lov fantastických zvířat

Když ven, tak CHYTŘE: 9 aplikací do přírody

Když ven, tak CHYTŘE: 9 aplikací do přírody

Facebook otestoval solární dron: Rozšíří internet do světa

Facebook otestoval solární dron: Rozšíří internet do světa

Video se připravuje ...

To je naše realita • Zdroj: ABC/Pavel Dobrovský

 

Články odjinud