Uspěje kopírka Fortnitu?

Uspěje kopírka Fortnitu?
Sdílej
 
V ABC č. 3/2019 rozebíráme nové hry Kingdom Hearts III, Astroneer a PlanetSide Arena. Ta poslední chce konkurovat Fortnite!

Kingdom Hearts III

Zachraňte království naposledy

První Kingdom Hearts vyšlo v roce 2002 a byl to poprask. Hra, která míchá dohromady japonské hrdiny ze série Final Fantasy spolu s postavičkami z filmů od Disney? Šílené! Kupodivu to fungovalo a série si získala srdce mnoha hráčů. Nyní vychází díl, který by měl završit finální příběh o temnotě. Stejně jako v předchozích hrách, i tady se musíte dát dohromady s Goofym a kačerem Donaldem a procestovat světy slavných pohádek.

Platformy – PS4, Xbox One

kingdomhearts.com/3/us

Astroneer

Vzhůru do vesmíru

O Astroneer jste už asi slyšeli. Hra se hraje přes dva roky a řada českých youtuberů se jí podívala na zoubek. Teprve nyní ale oficiálně vychází jako plnohodnotný titul. Jste malý astronaut, jehož cílem je vybudovat základny na nejrůznějších planetách. Jsou vytvářeny počítačem, takže se nestane, že byste na jednu z nich narazili dvakrát. Na povrchu planety si musíte hlídat dvě věci – kyslík a energii pro vaše nástroje. Obojí můžete získat přímo na místě, pokud najdete vhodný zdroj. Většinu času ale musíte tvořit cestu pro trubky, které vás spojí s raketoplánem.

Platformy – PC, Xbox One

astroneer.space

PlanetSide Arena

Konkurence Fortintu?

Battle Royal je žánr, který poslední dobou vládne světu. Kdo by neslyšel o Fortnite? Objevíte se na mapě bez pořádného vybavení. Musíte posbírat, co se dá, nebo ho získat od padlých nepřátel. Hlavním cílem je přežít. PlanetSide Arena není o moc jiná. Největším rozdílem je, že si zároveň vybíráte povolání. Můžete být medik, střelec nebo inženýr. Každý má jiné vlastnosti. Co sedne vašemu stylu hraní, to už je na vás.

Platforma – PC

planetsidearena.com


Více o těchto hrách v ABC č. 3/2019

Holografické hry: Do každé domácnosti

Holografické hry: Do každé domácnosti

Fornite Battle Royale: Zdarma i na mobilu

Fornite Battle Royale: Zdarma i na mobilu

Fantastický parkour v české videohře Ricky Runner

Fantastický parkour v české videohře Ricky Runner

Nejzajímavější hry roku 2018

Nejzajímavější hry roku 2018

 

 

Články odjinud