Captain Marvel: 5 důsledků filmu, jak ovlivní Avengers: Endgame

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Captain Marvel je film, který se opírá o to, co už jsme viděli, a zároveň naznačuje, co nás čeká - ať už v Avengers: Endgame nebo dalších budoudích dílech superhrdinské série Marvelu. Tady je 5 nejdůležitějších důsledků Captain Marvel.

 

Děj filmu Captain Marvel se odehrává v 90. letech, předchází Iron Manovi a všemu, co přišlo po něm (kromě příběhu o zrodu Captaina Ameriky: Prvního Avengera). Ale protože se Captain Marvel dostala do kin 11 let od první kino premiéry v režii studia Marvel, má se o co opřít. Ve filmu je to dobře vidět. Čím více si z "marvelovek" pamatujete, o to víc chytnete. Captain Marvel zároveň naznačuje, jak by mohla vypadat zatím záhadná budoucnost Marvelu. Tady je pět nejzajímavějších důsledků všeho, co jsme viděli ve filmu. Varování: následují spoilery. Jestli jste ještě neviděli film a nechcete si zkatit překvapení, vraťte se sem později.

Captain Marvel je druhý nejočekávanější film roku •  Marvel/Disney

Marvel vymazal Captain Marvel

Jedna ze dvou titulkových scén filmu Captain Marvel prozrazuje, že hlavní hrdinka vyslyšela volání Nicka Furyho o pomoc (viděli jsme v titulkové scéně Avengers: Infinity War), vrátila se na Zemi a nečekaně se objevila ve velitelství Avengers. Je na 99% jasné, že se tato scéna odehrává na začátku Avengers: Endgame. Z toho vyplývá, že Captain Marvel by opravdu mohla být řešením záhady traileru na Avengers: Endgame - hrdinkou, kterou Marvel "vymazal" z druhého traileru. Jenže tyto odpovědi vyvolávají další otázku. Co se bude dít, až se Captain Marvel poprvé setká s Avengers? Nečekejte, že okamžitou reakcí na její "Kde je Fury?" bude "Thanos…" a že Captain Marvel okamžitě zahlásí: "Avengers, do boje!"

Avengers: Endgame •  Marvel Studios

Záchrana Iron Mana

Captain Marvel zachrání Iron Mana? Nejsilnější superhrdinka Marvelu má schopnost pohybovat se vesmírem rychlostí světla. Což se vyloženě hodí, když Iron Man ztroskotal neznámo kde přesně, ale určitě hodně daleko od Země. Captain Marvel ho zachrání a tím vyvolá úžas v očích svých nových parťáků - anebo ne, ale aspoň se vrátí s jeho bezvládným tělem. Dlouho se mluví o tom, že Iron Man nebo Captain America zemře. Nebo oba dva. Iron Man může klidně umřít na začátku filmu, i když v tom případě by se asi nějakým způsobem zase vrátil mezi živé, minimálně než se rozjedou závěrečné titulky. Proslýchá se, že Avengers budou v Endgame cestovat časem, buď s pomocí Captain Marvel a jejích schopností nebo díky Ant-Manovi a jeho zkušenostem.

Video se připravuje ...

Film o filmu 2 - Kree a Scrullové – Mezigalaktická válka • Zdroj: Falcon

Talos v Endgame

Velkým překvapením by taky bylo, kdyby se v Avengers: Endgame objevil Talos. Skrull z filmu Captain Marvel se stal oblíbencem většiny fanoušků. A protože má schopnost vypadat jako kterýkoliv z hrdinů nebo hrdinek, mohl by se stát tajným esem v rukávu.

Zrod superhrdinky

Pamatujete si na holčičku Monicu, která je "neteří" Captain Marvel? Zkušení čtenáři komiksů ji dobře znají. Dospělá Monica Rambeau získala superschopnosti, v 80. letech se stala jednou z nejdůležitějších černých komiksových hrdinek, a dokonce vedla Avengers. Říkala si Captain Marvel. U nás se poprvé objevila na stránkách série Záhadný Spider-Man. Později přijala i jiná jména jako Photon (stejnou přezdívku má ve filmu Moničina matka pilotka) nebo Spektrum. Jasně, viděli jsme ji jen jako malou holku. Ale mezi událostmi z filmů Captain Marvel a Avengers: Endgame uplynulo nějakých 24 let.

Avengers: Infinity War •  Falcon

Noví Avengers na obzoru

Ať už dopadne film Avengers: Endgame jakkoliv, ukončí jednu éru studia Marvel. Robert Downey Jr. a Chris Evans přestanou hrát Iron Mana a Captaina Ameriku (a pokud ne, budou se nadále objevovat jenom v omezené míře). Studio Marvel se vůbec netají tím, že v čele nové filmové fáze má stát Captain Marvel. Mohla by jednoduše být vůdkyní nové sestavy týmu Avengers a obklopit se "mladšími" postavami jako jsou Black Panther, Spider-Man, Ant-Man nebo Doctor Strange (měli bychom je vidět v jejich dalších vlastních filmech - Spider-Mana daleko od domova už v létě).

Studio Marvel by dokonce mohlo zajít až tak daleko, že Avengers přejmenuje na Nové Avengers nebo New Avengers. To je název slavné komiksové série, která původně vycházela od roku 2004 do roku 2014 a poprvé přitáhla do týmu takové hvězdy jako jsou právě Spidey nebo Wolverine z X-Men.

Film Avengers: Endgame bude v kinech za pár týdnů. Máme o čem přemýšlet.


Avengers: Endgame – Režiséři odhalují záhadu Captaina Ameriky

Avengers: Endgame – Režiséři odhalují záhadu Captaina Ameriky

Captain Marvel: Tajemství zrušené titulkové scény odhaleno

Captain Marvel: Tajemství zrušené titulkové scény odhaleno

Avengers: Endgame - 32 skvělých plakátů hlavních hrdinů

Avengers: Endgame - 32 skvělých plakátů hlavních hrdinů

Avengers: Endgame - všechno, co jsme zjistili z traileru

Avengers: Endgame - všechno, co jsme zjistili z traileru

Captain Marvel: Všechno o druhém nejočekávanějším filmu roku

Captain Marvel: Všechno o druhém nejočekávanějším filmu roku

Strážci galaxie Vol. 3 zachráněni!

Strážci galaxie Vol. 3 zachráněni!

Souboj superhrdinů: Rozhodni, kdo je silnější!

Souboj superhrdinů: Rozhodni, kdo je silnější!

Kočičí plemena: Egyptská mau má vůdčí osobnost

Kočičí plemena: Egyptská mau má vůdčí osobnost

 

Články odjinud