X-Meni a Avengers: Proč se ještě neobjevili v jednom filmu?

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Avengers jsou nejslavnějším superhrdinským týmem studia Marvel. X-Meni se proslavili dlouho před nimi. Proč se ještě neobvjevili v jednom filmu?

 

Avengers a X-Meni patří k nejslavnějším superhrdinským týmům. První jsou "nejmocnějšími hrdiny světa". Druzí se narodili jako "nenávidění a obávaní" mutanti. Příběhy obou týmů vychází na stránkách komiksů vydavatelství Marvel. Jejich hrdinové se běžně potkávají a ve velkolepém příběhu Avengers vs. X-Men dokonce bojovali proti sobě.

Tak proč se ještě neobvjevili společně v jednom filmu?

X-Meni: První filmový tým superhrdinů

První film s X-Meny měl premiéru v roce 2000. Wolverine, Jean Grey, Cyclops a další mutanti v něm poprvé dokázali světu, že superhrdinský film může být stejně zábavný jako (do jisté míry) vážny a "dospělý". Byl to hit. Následovala dvě pokračování X-Men 2 (2003) a X-Men: Poslední vzdor (2006) a o něco později "samostatné" filmy X-Men Origins: Wolverine (2009) a Wolverine (2013). Film X-Men: První třída (2011) se vrátil do 60. let k počátkům týmu. V jeho přímém pokračování X-Men: Budoucí minulost (2014) novější a mladší X-Meni spojili síly s hvězdami prvních tří filmů. V X-Men: Apokalypsa (2016) zachraňovali svět zase na vlastní pěst.

Video se připravuje ...

10 let filmového vesmíru studia Marvel: 19 epických filmů a superhrdinové v podání hereckých hvězd • Zdroj: Falcon

Avengers se objevují na scéně

Filmová sága Avengers začíná už v prvním filmu s Iron Manem, ale poprvé se všichni setkali ve filmu Avengers z roku 2012. Přes další pokračování Avengers: Age of Ultron, Captain America: Občanská válka (kterému se přezdívá "Avengers 2,5"), Avengers: Infinity War a mnoho samostatných filmů studia Marvel jsme se postupně dostali až k letošnímu hitu Avengers: Endgame.

Úspěch filmů studia Marvel zpětně ovlivnil i X-Meny - příběhy se začaly více vzájemně proplétat a v závěrečných titulcích se objevily bonusové scény. Nejvíc to uměl využít "rebel" Deadpool, který se ve vlastním filmu setkal s některými z X-Menů (ale který je vlastně určený trošku starším divákům…). Jenže Avengers nikde. Ani X-Meni nikde u Avengers. To proto, že filmová práva na příběhy X-Menů i Deadpoola vlastní studio 20th Century Fox. Zatímco Avengers má pevně v rukou Marvel. Setkání dvou nejslavnějších superhrdinských týmů se zdálo nemožné. Až dosud.

Film X-Men: Dark Phoenix je poslední šance vidět X-Meny v současné podobě •  CinemArt

X-Meni se vrací k Marvelu


Společnost Disney, pod kterou spadá i Marvel, letos na jaře dokončila nákup filmového studia 20th Century Fox. Díky tomu se práva na příběhy X-Menů a také Fantastické čtyřky po několika desetiletích vrátila zpátky Marvelu. Co to znamená? Ve filmech studia Marvel se dříve nebo později začnou objevovat X-Meni v "nové" podobě. Odhaduje se, že k tomu dojde spíše později, a kdy by to vlastně mohlo být, se zatím vůbec neví. Ale je to jistější než povinná školní docházka!

Úplně nový film s X-Meny přece jen uvidíme už na začátku června. Jmenuje se X-Men: Dark Phoenix a vznikl podle legendárního komiksového příběhu. Jean Grey ovládne neznámá a smrtící vesmírná síla. Díky ní se stává jedním z nejsilnějších a nejnebezpečnějších mutantů. A postupně nad sebou ztrácí kontrolu. Jednu verzi stejného příběhu už jsme mohli vidět před více než deseti lety ve filmu X-Men: Poslední vzdor, ale ten se moc nepovedl. X-Men: Dark Phoenix je proto skvělou příležitostí všechno napravit. A hlavně vidět X-Meny v jejich současné podobě úplně naposledy.

>Souboj superhrdinů: Rozhodni, kdo je silnější!

Noví X-Meni: Proč je musíš vidět?

Noví X-Meni: Proč je musíš vidět?

Spider-Man: Daleko od domova – Nový trailer přímo navazuje na Avengers: Endgame

Spider-Man: Daleko od domova – Nový trailer přímo navazuje na Avengers: Endgame

Nové číslo časopisu ABC 11/2019 s dárkem pro piloty a modeláře!

Nové číslo časopisu ABC 11/2019 s dárkem pro piloty a modeláře!

 

Klíčová slova:
marvel, film, avengers, x-men, zábava
 

Články odjinud