X-Men: Dark Phoenix - Superhrdinové se loučí

X-Men: Dark Phoenix - Superhrdinové se loučí
Sdílej
 
Marvel a Disney vytahují další komiksová esa a rozehrávají poslední partii se super mutanty!

 

Doletět do vesmíru, zachránit astronauty z raketoplánu před úderem slunečního větru a rychle zpět na zem. Obyvatelé Xavierovy školy pro nadané jedince se jen pousmáli – maličkost! Jenže tam nahoře neznámá kosmická energie narazila do Jean Grey. V proslulé telepatce se zrodila druhá osobnost, říká si Dark Phoenix, a když přebere nad Jean kontrolu, je silnější než všichni ostatní.

Konec světa i vesmíru

Čím nebo kým je ten tajemný parazit v Jean Grey? Podle komiksové série, kterou stejně jako Avengers založili Stan Lee a Jack Kirby, je Dark Phoenix prastarou energií s vlastním vědomím. Nespoutaná a živelná, zlomyslná i geniální, Dark Phoenix s X-Meny bojuje všemi dostupnými prostředky. A nejen s nimi. Jean Grey s temnotou v těle představuje nebezpečí pro celý svět a dokonce i vesmír.

Cyclops vidí ostře •  CinemArt

Konec mutantů v kinech

Nový film uzavírá sérii, která má nyní deset dílů. Další snímek oznámen nebyl. Filmaře z Fox, vlastníky práv na X-Men, nedávno koupila společnost Disney a ta se hodlá věnovat nejúspěšnějšímu superhrdinskému filmu všech dob – Avengers. Příští rok se dočkáme ještě vedlejšího projektu, hororu New Mutants o skupině mladých mutantů držených v psychiatrické léčebně, ale tím filmařské plány končí. Jaká bude další budoucnost X-Men, to neví snad ani Profesor X.


X-Men: Dark Phoenix

Video se připravuje ...

Nový trailer na film X-Men: Dark Phoenix • Zdroj: 20th Century Fox

Režie: Simon Kinberg

Hrají: Sophie Turnerová, James McAvoy, Michael Fassbender a další

Premiéra: 6. června 2019

Beast – Nicholas Hoult

Beast je geniální člen X-Menů se zvířecími reflexy •  CinemArt

Zvířecí reflexy a nadlidská síla, to je učitel Hank McCoy ze školy profesora Xaviera. No, řekněte, jak by se vám líbil takový matematikář!

Cyclops – Tye Sheridan

Cyclops má "lazerový" pohled a v komiksech X-Meny vede •  CinemArt

Jakmile sundá brýle, vystřelují mu z očí paprsky s maximální likvidační schopností. Pro něj osobně je likvidační milostný vztah s Jean Grey, která se stává Dark Phoenix.

Jean Grey – Sophie Turner

Video se připravuje ...

X-Men: Dark Phoenix - trailer na film • Zdroj: CinemArt

Telepatka Jean Grey je hodná a rozumná dívka, ale její druhé já – Dark Phoenix – chce zničit všechno a všechny, pakliže nebude po jeho. Z Jean se tak stává tragická hrdinka, kterou chtějí ostatní zachránit i zničit.

Magneto – Michael Fassbender

Magneto se s X-Meny na ničem nedohodne •  CinemArt

Jak jeho jméno napovídá, ovládá magnetickou sílu a společně s rebelujícími mutanty sílí na ostrovní pevnosti Genosha. Kdysi spolupracoval s profesorem X, proti kterému nyní bojuje.

Mystique – Jennifer Lawrence

Mystique dokáže měnit podobu •  CinemArt

Být jako Mystique, to by chtěl každý! Dokáže se totiž proměnit v kohokoliv. Xavier ji adoptoval jako sestru, jejich rozpory jsou však značné a postarají se o spoustu nepříjemných situací.

Nightcrawler – Kodi Smit-McPhee

X-Meny v této podobě vidíme ve filmu Dark Phoenix v kinech naposledy •  CinemArt

Až z Německa pochází mutant, který se v civilu jmenuje Kurt Wagner. Umí se teleportovat, což se v mnoha situacích hodí.

Profesor X – James McAvoy

Profesor X je zakladatelem týmu X-Men •  CinemArt

Profesor Xavier věří, že mutanti mohou žít s normálními lidmi v míru. Ve škole pro nadané jedince se stará o vedení mladých lidí s nadpřirozenými schopnostmi. V případě Jean Grey se ale věci ukážou být trochu složitější.

Quicksilver – Evan Peters

X-Meny v této podobě vidíme ve filmu Dark Phoenix v kinech naposledy •  CinemArt

Neklidný mladík se pohybuje neuvěřitelnou rychlostí – překonává rychlost zvuku až desetinásobně. To znamená, že z Prahy do Brna by se dostal za pár sekund.


Dvě dekády s mutanty

X-Men vstoupili do kin před 19 lety jako poslové nového filmového zpracování komiksů. Režisér Bryan Singer dokázal natočit film o komiksových hrdinech tak, aby nepůsobil trapně nebo lacině a byl zajímavý pro všechny diváky. I když dnes nejčastěji skloňujeme Avengers, na začátek kvalitní komiksově-filmové zábavy v X-Men by se nemělo zapomínat.


X-Meni a Avengers: Proč se ještě neobjevili v jednom filmu?

X-Meni a Avengers: Proč se ještě neobjevili v jednom filmu?

Avengers pokračují: První trailer na novou hru

Avengers pokračují: První trailer na novou hru

Záhadný objev na Měsíci: Velké množství hmoty pod povrchem

Záhadný objev na Měsíci: Velké množství hmoty pod povrchem

 

 

Články odjinud