Fotky zvířat, které vám zvednou náladu

Fotky zvířat, které vám zvednou náladu
Sdílej
 
Chechtající se zebry, srnec vyplazující na druhého jazyk, tančící medvěd nebo vyjevený lachtan škrábající se na hlavě. Organizátoři soutěže o nejvtipnější fotku zvířat ve volné přírodě Comedy Wildlife Photography Awards zveřejnili některé snímky, které budou letos soutěžit o hlavní cenu. Také jste byli na správném místě ve správný čas a podařilo se vám vyfotit zvířete v komické pozici? Do soutěže se můžete stále přihlásit.

 

Vybrané fotky zveřejnili organizátoři ve světě populární soutěže letos s předstihem. Chtějí tak v dnešní době pobavit, potěšit a také upozornit na potřebu ochrany přírody. Podívejte se v naší galerii, jaké snímky se zatím podařilo profesionálním i amatérským fotografům v přírodě ulovit:

Myslet na přírodu

Přinést trochu radosti do pesimistické debaty o životním prostředí - to byl jeden z důvodů, proč fotografové Tom Sullam a Paul Joynson-Hicks soutěž před šesti lety založili. Chtějí zpopularizovat debatu o ochraně přírody a apelují na své fanoušky, aby žili udržitelným způsobem života a snažili se k tomu motivovat i své okolí. Spolupracují s mezinárodní nevládní organizací Born Free, která se snaží divoká zvířata chránit.

Písečný tanec na Aljašce •  Janet Miles, Comedy Wildlife Photography Awards 2020

Lákavé ceny

Soutěž je otevřená pro amatéry i profesionální fotografy. Fotky je možné posílat do 30. června. Přihlásit se můžete tady. Vítěze představí odborná porota 13. listopadu. Hlasovat může i veřejnost a vybrat tak svého favorita mezi fotkami zvířat ve volné přírodě můžete i vy. Na výherce Comedy Wildlife Photography Awards 2020 čekají atraktivní ceny: Výlet na safari v keňské rezervaci Massai Mara s průvodcem, bezzrcadlovka Nikon Z6 nebo editační software Affinity Photo.

Zvířata nás baví: Vtipné fotky ze života v přírodě

Zvířata nás baví: Vtipné fotky ze života v přírodě

Pozor na...! Zoo na dopravních značkách

Pozor na...! Zoo na dopravních značkách

Impala versus gepard: Skok o život

Impala versus gepard: Skok o život

Autor

Zuzana Šprinclová

 

Články odjinud