Luxus po apokalypse: Dokonalý kryt s podzemním tobogánem

Luxus po apokalypse: Dokonalý kryt s podzemním tobogánem
Sdílej
 
Jak si budeme žít po apokalypse? Vychutnejte si video z návštěvy dokonalého luxusního podzemního krytu, ve kterém nechybí pohodlné bydlení, kino, bazén s tobogánem, bar, střelnice, tělocvična ani super moderně vybavená školní třída.

 

Dřívě to bývalo nukleární raketové silo. Dnes je to luxusní obytný a zábavní komplex, který zůstává zavřený "pod pokličkou". Dokonalý kryt, ve kterém se dá přežít apokalypsa neboli konec světa je jako miniaturní podzemní město. Nachází se v něm pohodlně vybavené byty, bazén s tobogánem, střelnice, kino, interaktivně zařízená školní třída, bar, tělocvična, obchod s potravinami a ještě mnohem víc! Vychutnejte si video z návštěvy dokonalého podzemního bunkru.

Luxusní apokalypsa

Jak si budeme žít po apokalypse? Někdo hůř a jiný vůbec. Ale na toho, kdo se dostane do podzemního krytu na utajeném místě někde v Kansasu uprostřed Ameriky, čekají zřejmě dokonalé podmínky pro přežití… všeho. Bývalé silo z 60. let vzniklo během Kubánské raketové krize, kdy se celý svět dostal nejblíže k hrozbě jaderné války. Dnes je plné vylepšení, které se hodí k dlouhodobému životu pod zemí, když nahoře nastal konec světa a člověk z toho nechce zešílet.

Bazén? S tobogánem! •  What's Inside?/YouTube

Soběstačný kryt

Pokud někde poblíž vybuchne supervulkán, speciální filtrace zajistí čistý, dýchatelný vzduch. Systém si poradí i se vzduchem kontaminovaným radioaktivním zářením nebo různými nervovými plyny. Vlastní vodárna denně zajistí zhruba 380 tisíc litrů vody. Ve skladu je konzervované jídlo na pět let. Na dvou patrech se dají pěstovat rostliny a jinde chovat ryby. Nechybí hypermodernmí bezpečnostní centrum, dekontaminační zóna, dokonce ani zadržovací cela! A to není zdaleka všechno.

Kino zabírá celé jedno patro •  What's Inside?/YouTube

Dokonalost od NASA

Některá z těchto důmyslných vylepšení byste tady asi nečekali. Pomáhal s nimi vědec z NASA, který se jinak stará o to, aby se astronautům dařilo dobře během pobytu ve vesmíru. V umělém parku je místo vyhrazené pro venčení psů. Na dalším patře najdete zubařskou ordinaci. Školní třída je vybavená počítači a digitální tabulí. Co dál? Sauna. Automaty s videohrami. Vlastní servery na televizi a wi-fi. Všech dvanáct komfortních bytů v ceně od 1,5 miliónu do 3 miliónů dolarů už je rozprodáno. To musíte vidět! Spíš než podzemní kryt to tady vypadá jako luxusní resort - který je náhodou pod zemí a prakticky nezničitelný.


Galerie: Podívejte se do hlubin vojenské laboratoře, kde se mrazí stíhačky

Galerie: Podívejte se do hlubin vojenské laboratoře, kde se mrazí stíhačky

Až přijde soudný den: Jak přežijeme apokalypsu?

Až přijde soudný den: Jak přežijeme apokalypsu?

Supervulkány: sopky, která by nás mohly vyhubit

Supervulkány: sopky, která by nás mohly vyhubit

Základna Měsíční údolí: První krok kolonizace vesmíru?

Základna Měsíční údolí: První krok kolonizace vesmíru?

 

Články odjinud