Carrera GO DTM Speed Club: Rychlá autodráha s lopingy

Carrera GO DTM Speed Club: Rychlá autodráha s lopingy
Sdílej
 
Carrera GO DTM Speed Club je super rychlá autodráha s lopingy. Chcete vědět, jak se nám s ní jezdilo v redakčním testu?

 

Velká, těžká krabice s Carrera GO DTM Speed Club obsahuje vše, co potřebujete k domácímu závodění. Stačí ji sestavit, zapojit a můžete jezdit. Upozorňujeme ale, že autodráha je větší, než se může zdát z obrázků. I přesto, že autíčka jsou v měřítku 1:43, má přes dva metry na délku a na šířku metr. Doporučujeme proto nejdřív si promyslet, kam ji umístíte - po sestavení se s ní manipuluje dost nepohodlně.

Sestavení autodráhy

Samotná stavba není nijak náročná a to především díky jednoduchému a přehlednému schématu, které jasně ukazuje, kam přijde jaký díl. Pod lopingy a klopenky umístíte podpěry a do zatáček svodidla, aby případný výlet mimo trať neskončil až na druhé straně pokoje. Po zapojení ovladačů a napájecího adaptéru je dobré zkontrolovat napájecí kartáčky na autíčkách, vyhnete se tak zbytečnému přerušování závodu pro technické problémy.

Lopingy vyžadují maximální zrychlení •  Jakub Mokříš, Honza Mudra

Jdeme jezdit!

Potom už stačí umístit auťáky na start a můžete se pustit do bojů o vítězství. Ovladače příjemně padnou do ruky a při prvním rozjezdu vás možná překvapí ochota, s jakou autíčka zrychlují. Prvních pár kol je lepší projet si pomaleji, ovládání si osahat a vyhnout se zbytečným karambolům. Za chvíli už ale budete jezdit jako zkušení mazáci! Není problém nasbírat na počítadle kol slušnou porci okruhů. Atmosféru závodu ještě umocní krásně zpracovaná autíčka podle opravdových závoďáků, které se utkávají v šampionátu DTM. Jejich odolnost jsme vyzkoušeli opravdu důkladně, protože necelých 9 metrů dlouhá trať má i svá zákeřnější místa.

Trénink dělá mistra

Hned po startu je dobré to rozjet na plný plyn a nebát se využít turbo tlačítko pro hladké překonání prvního lopingu. Za ním následují dvě prudké pravotočivé zatáčky, což je úsek, kde se dá hodně ztratit ale i získat. Potom přichází krásně klopená zatáčka, která se dá projet opravdu rychle, za ní dvě pomalejší levé. Na rovince můžete dát plný plyn, prolétnout druhý loping a pak trochu zpomalit. Přichází totiž trošku zvláštně naklopená zatáčka do cílové rovinky, na které přijde opět ke slovu turbo tlačítko.

Autodráha je analogová – každé auto potřebuje svou dráhu •  Jakub Mokříš, Honza Mudra

Domácí šampionát

Ježdění s Carrera GO DTM Speed Club po počátečním tréninku probíhalo hladce a hodně nás bavilo. Autodráha si vyloženě říká o uspořádání domácího šampionátu pro rodinu nebo kamarády. Stačí si určit počet kol, na který se pojedou jednotlivé závody, a máte před sebou parádní napínavé odpoledne!


Analog nebo digitál?

Autodráha Carrera GO DTM Speed Club, která se nám dostala do redakce, je analogová. To znamená, že auto v ní neopouští svoji vodicí lištu. Existují ale i autodráhy digitální, kde můžete v průběhu závodu na k tomu určených místech předjíždět. Boje o vítězství se může účastnit až 6 autíček a některé dráhy je možné propojit třeba s tabletem. Na tom pak můžete nastavit například nutnost zastavit jednou za čas v boxech a doplnit pomyslné palivo. Takové autodráhy ale mají samozřejmě i vyšší cenovku.


Závoďáky do kapsy: Co dokáže autodráha

Závoďáky do kapsy: Co dokáže autodráha

Když drony závodí: Skoro jako ve Star Wars

Když drony závodí: Skoro jako ve Star Wars

Nové číslo časopisu ABC 7/2019: Shazam!

Nové číslo časopisu ABC 7/2019: Shazam!

Avengers: Endgame - 32 skvělých plakátů hlavních hrdinů

Avengers: Endgame - 32 skvělých plakátů hlavních hrdinů

Video: 40 metrů dlouhá profi autodráha!

Video se připravuje ...

Oranžová královna 40 metrů dlouhá profi autodráha! • Zdroj: ABC


 

 

Články odjinud